Foto: Aleksandar Davinić

Tuga u Leskovcu

SAHRANJEN UČENIK (18) PREMINUO NA FIZIČKOM: Sine moj, ne dam da te otrgnu iz mog srca!

Neutešni majka Sanja, otac Bratislav i brat Miloš s rodbinom i prijateljima oprostili se od Stefana Arsića, koji je umro na času

Društvo
> 00:00h

LESKOVAC - Sine moj, najmilije čedo majčino, ne dam da te otrgnu iz mog srca. Majčina dušice... Pametna i dobra glavo. Joj, bože, kako ću sad bez tebe - zaplakala je juče Sanja Arsić, majka Stefana (18), koji je u ponedeljak preminuo na času fizičkog u Tehničkoj školi „Rade Metalac“ u Leskovcu. Plakali su svi. Nekoliko hiljada ljudi došlo je na sahranu u Mrštanu kod Leskovca. - Joj, bakino najmilije... - jecala je promuklim glasom Stefanova baka Zorica. Sahranjen s loptom Otac Bratislav i brat Miloš, skrhani bolom, pratili su beli kovčeg, na kojem je bila košarkaška lopta. Kad su je videli, i profesori i učenici Tehničke škole briznuli su u plač.

- Igrali smo na času košarku, onako iz zezanja. Stefan je, inače, mnogo voleo košarku. Bacio je loptu i onda se začulo dugo i bolno „jao“. Pao je. Odmah je pritrčao profesor fizičkog Predrag Ðorđević i počeo da ga doziva: „Arso, Arso“ i da ga masira.

Doneli smo vodu, drugarice su počele da vrište, ali Arsa se nije javljao. Profesor ga je sve vreme masirao - ispričala je drugarica pokojnog dečaka, dok se njegov najbolji drug priseća kako mu je Arsa pre časa rekao da ima osećaj da će da ubode najmanje dve trojke na basketu.

Tragično... Stefan Arsić

Profesoru Ðorđeviću je Stefan, koji je imao dve operacije na srcu, maltene na rukama umro. - Pokušao sam sve što sam mogao. Pokušao sam reanimaciju masažom, vodom... On je odlučivao šta može na času fizičkog, želeo je da igra košarku - kroz suze govori profesor. Hteo na fakultet Svetlana Marjanović, razredna starešina, kaže da je Stefan bio dobar, vredan, pažljiv i marljiv đak: - Želeo je da u svemu bude aktivan. Čitavo odeljenje IV6 je kreativno, a Stefan se uvek isticao. Bilo nam je svima teško kada je prošlog maja bio na operaciju u Londonu. Svi smo se brinuli i molili za njega. S nestrpljenjem smo ga očekivali. Nakon što je pao, Stefan je hitno prevezen u Urgentni centar, a nakon sat bezuspešne reanimacije lekari su konstatovali smrt. Stefan je želeo da se upiše na Elektronski fakultet u Nišu.

U žalosti... Otac Branislav i brat Miloš s rodbinom

Lekari govorili da je sve u redu STEFAN PREBRODIO DVE OPERACIJE SRCA U LONDONU Stefan je rođen sa srčanom manom i dva puta je operisan u Londonu. Prvu operaciju je imao sa pet godina, a drugu je prebrodio maja prošle godine. Njegovi roditelji Sanja i Bratislav na sve moguće načine su se trudili da mu pomognu da se izbori s bolešću. Verovali su da su u tome uspeli, a i lekari su ih navodno uveravali da su mu poslednjom operacijom omogućili normalan život.