Foto: Reuters, 24.02.2016.

Nezaustavljiv

(VIDEO) TREĆI PUT ZAREDOM: Donald Tramp pobedio na predizborima u Nevadi

Favorit za republikanskog kandidata na američkim predsedničkim izborima osvojio je 42 odsto glasova ostaviši Marka Rubija i Teda Kruza da se bore za drugo i treće mesto.

Planeta
> 16:42h

"Ovo će biti dva čudesna meseca", slavljenički je rekao Tramp predviđajući svoju pobedu, a zatim je dodao: "Ljudi, da budem iskren, možda nam čak neće biti potrebna ni dva meseca".

Naravno, na Tviteru je pala i prozivka između Trampa i njegovih stranačkih rivala, pa ga je Tom Kruz prozvao da ima "stila i elegancije" uz insert iz komedije.

Ovo je treća Trampova pobeda zaredom u trci za kandidata Republikanske strnke. Tramp je pristalicama okupljenim u hotelu "Trežer ajlend" u Las Vegasu rekao da će, ukoliko pobedi na predsedničkim izborima, zadržati zatvor u Gvantanamo beju koji predsednik Obama nastoji da zatvori.

"Ima da ga napunimo gomilom loših momaka", obećao je Tramp, što je naišlo na odobravanje. Prisutni su mu klicali i kada je obećao da će izgraditi zid duž južne grance i da će to platiti Meksiko. Tramp je sa pozornice glasno prozivao svoje prijatelje milijardere, uključujući Fila Rufina, koji poseduje "Trežer ajlend" i graditelja kazina Stiva Vajna, obećavši da će se "njihova pohlepa" sad okrenuti u korist SAD.

"A sada ćemo biti pohlepni za SAD", rekao je Tramp.

Sami predizbori počeli su dramatično: neki novinari su na Tviteru postavljali fotografije s glasačkog mesta i upozoravali na propuste.

Mark Kaputo iz Politika napisao je da nema dovoljno glasačkih listića, da niko ne proverava lične karte glasača i da ljudi zaduženi za nadgledanje glasanja nose majice s likom Donalda Trampa. Međutim, većih propusta nije bilo.

(RT/Tanjug)