Foto: Thinkstock, Aleksandar Jovanović

Idealna prilika za udavače, najbogatiji u vladi

SELO MOJE...: Vanja Udovičić kupio njivu!

BEOGRAD - Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, koji inače važi za najbogatijeg ministra među članovima Vlade, dodatno je uvećao svoju imovinu, ako je suditi po izveštaju dostupnom na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Politika
> 00:00h

Mlađani Udovičić je postao vlasnik oranice, ali i jedne polovine puta. Ministar omladine i sporta je i pre ovih investicija stekao zavidno bogatstvo, pa se u njegovoj imovinskoj karti mogu naći kuća, zgrada, pašnjaci, automobili, čamac, firma, kao i udeo u akcijama u još tri firme. Na osnovu svega toga, moglo bi se reći da je Udovičić idealna prilika za udavače.

Ministar sporta je i po novom izveštaju od 29. januara 2016. godine uvećao svoju impoznatnu imovinu pazarivši oranicu od 1.333 kvadrata, ali i polovinu puta od 107 kvadrata.

Imovina Vanje Udovičića je i bez najnovijih kupovina više nego impresivna, što i ne čudi, s obzirom na to da se dugi niz godina veoma uspešno bavio vaterpolom, a bio je i izabran za najboljeg igrača sveta.

Za razliku od svojih kolega u Vladi Srbije, ništa od imovine nije nasledio niti dobio na poklon. Sve što Vanja Udovičić poseduje stekao je kupovinom. Ministar je stopostotni vlasnik kuće sa nadstrešnicom i dvorištem od 797 kvadrata, zgrade sa garažom i dvorištem od 715 kvadrata, garsonjere od 33,75 kvadrata, tri pašnjaka ukupne površine 11.060 kvadrata i šume od 18.502 kvadrata.

Kada je reč o automobilima, Udovičić poseduje dva četvorotočkaša. Naime, on u svom voznom parku ima “mercedes” 1985. godište i “opel korsu” iz 2008. Ministar ima i čamac “volvo”, koji je 2004. godište. Da je i te kako mislio na budućnost, Udovičić pokazuje time što ima akcije u čak četiri firme: „M. K. Bresnik“ d.o.o. (20 odsto, nominalna vrednost 9.913 dinara), „Bresnik agrar“ (25 odsto, 5.626.525 dinara), „Vaud kompani“ (100 odsto, 57.131 dinar) i „Art komjunikejšn“ (18 odsto, 150.557 dinara).

Naravno, ministar ima i štedne uloge, tako da ne mora da brine ako kojim slučajem ne bude bio ministar u novom sazivu vlade, koja će biti formirana nakon vanrednih parlamentarnih izbora. Samo mu plata pala

Jedino što je kod ministra omladine i sporta umanjeno je njegova plata. Naime, prema izveštaju koji je dostupan na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, Vanja Udovičić za funkciju ministra sporta i omladine prima platu od 89.537,75 dinara. Prema prethodnom izveštaju, plata Vanje Udovičića iznosila je 101.458 dinara, što znači da će primati 11.920,25 dinara manje.

(Alo/D.R.)