Foto: Facebook), Jovica Stepić, Privatna Arhiva

Sahrana u petak

PRELIMINARNI NALAZ VMA: Slađana i Jovica poginuli od bombi američke avijacije?!

BEOGRAD - Obdukcija tela srpskih službenika u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića još nije završena, ali prvi rezultati ukazuju da nisu bili mučeni pre smrti.

Društvo
> 00:00h

- Nalaz rade patolozi sa Vojno-medicinske akademije u Beogradu. Svi preliminarni rezultati ukazuju na to da su oni stradali u petak rano ujutru od bombi prilikom bombardovanja američkih snaga. Ono što se još moglo utvrditi jeste da na telima nije bilo vidljivih rana od zlostavljanja ili mučenja pre nego što su stradali, to su za sada prvi rezultati koje je pokazala obdukcija, ali još neki nalazi se rade - otkriva izvor blizak istrazi.

Posmrtni ostaci tragično nastradalih Slađane Stanković i Jovice Stepića, službenika Ambasade Srbije u Libiji, stigli su u utorak uveče u redovnim letom iz Istanbula. Avion je sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" oko 19.30 časova.

Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u novembru prošle godine, a poginuli su u petak ujutru u 3.30 u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države kod libijskog grada Sabrata.

Oboje će biti sahranjeni u petak.

S. Vojinović