Foto: Ps Yt

Unutrašnje stvari Podgorice

MARIJA ZAHAROVA: Rusija neće pritiskati CG zbog NATO

Crna Gora je pod uticajem zapadnih pokrovitelja kada je reč o pristupanju NATO, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljinih poslova Marija Zaharova istakavši da se zvanična Moskva neće mešati u njihove unutrašnje stvari i po tom pitanju neće vršiti pritisak na vladu u Podgorici.

Crna Gora
> 00:00h

Zaharova je u intervjuu za list Argumenti i činjenice, na pitanje da li će Moskva pomoći Crnoj Gori da donese odluku o pridruživanju NATO, rekla da Rusija neće vršiti pritisak na nacionalnu politiku te zemlje, ali da im ne mogu i neće ni pomoći.

"Možemo da razgovaramo o našim zajedničkim pogledima na nekoliko problema, ali se nećemo mešati u njihove unutrašnje poslove. Kada govorimo o Crnoj Gori, njenom narodu definitivno treba pružiti pravo da odluče", navela je ona istakavši da Moskva smatra da je pritisak koji, kako navodi, Zapad vrši na vlast u Crnoj Gori "pogrešan".

Neprihvatljivo je, kazala je, odlučivati o budućnosti zemlje u ime njenih građana jer je to suprotno osnovama međunarodnih odnosa koje Rusija podržava, preneo je Tass.

NATO je zvanično pozvao Crnu Goru da se pridruži Alijansi početkom decembra prošle godine.