Foto: Fonet

SAD tvrde da Srbi nisu stradali u bombardovanju Libije

STEFANOVIĆ: Obdukcija negira tvrdnje Pentagona

Povodom izjave portparola Pentagona Džefa Dejvisa da dvoje srpskih državljana koji su stradali prošle nedelje u Libiji verovatno nisu poginuli u američkom bombardovanju, ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da će sa Pentagonom proveriti na osnovu kojih saznanja su saopštili takvu informaciju.

Društvo
> 00:00h

"Ne znam na osnovu čega Pentagon temelji ocenu da dvoje diplomata nisu poginuli u bombardovanju. Na osnovu obdukcije definitivno je utvrđeno da su nastradali od posledica detonacije. Mi ćemo razgovarati s predstavnicima Pentagona kako bi smo proverili na osnovu kojih saznanja su saopštili tako nešto", rekao je ministar policije.

Podsetimo, portparol Pentagona je rekao da bi tela dve žrtve, muškarca i žene, čije su slike prenete preko društvenih mreža, trebalo da imaju mnogo teže povrede da su zaista stradali u bombardovanju koje je izazvalo veoma velike štete.

Te fotografije "ne odgovaraju onome što bi mogli da očekujemo za bombardovanje tih razmera", rekao je Dejvis i dodao da SAD nastavljaju da razmatraju raspoložive informacije.

(RTS)