Foto: Fonet

Nikolić predsedava na Andrićevom vencu

ZAVRŠENA SEDNICA SAVETA: Vojska Srbije od danas u punoj pripravnosti, čeka se naređenje!

BEOGRAD - Vojska Srbije od danas je u punoj pripravnosti, odlučeno je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj su razmatrane mere koje bi bile najadekvatniji odgovor Srbije na potencijalnu eskalaciju migrantske krize na balkanskoj ruti.

Društvo
> 00:00h

Vojska Srbije nalazi se u najvišem stepenu pripravnosti i biće poslata na granice ako eskalira migrantska kriza.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je danas saglasnost da i ministar odbrane dobije pravo da odobri upotrebu jedinicaVojske Srbije.

Kako je izjavio ministar pravde Nikola Selaković, to će se dogoditi samo u situacijama ako pripadnici policije ne bi bili u stanju da održe i dalje potpuni red i mir u mirnodobskim uslovima. On je naveo da je odluka doneta zato što Srbija želi da bude potpuno pripremljena i u punom kapacitetu ukoliko dodje do nepredvidjenih situacija.

Na sednici Saveta je odlučeno da se Vojska Srbije od danas stavlja u stanje pune pripravnosti.

Na taj način naša država će samo slediti model drugih zemalja u okruženju čiji se vojnici već nalaze na granicama. Izvor Kurira iz vrha vlasti navodi da će se vojne jedinice kao ispomoć priključiti policiji, koja već nadzire granicu.

Zasedao Biro

- Vojnici su u punoj pripravnosti i planirano je da se priključe jedinicama policije, koje nadziru granični pojas. Srbija se suočava sa sve većim talasom izbeglica i kad policija više ne bude mogla da se izbori s tim, biće poslata i vojska - kaže naš sagovornik.

Povodom sve većeg priliva migranata na Balkan juče je održana sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kojoj je odlučeno da sve policijske i bezbednosne službe budu u stanju pripravnosti.