Foto: Reuters

Loš dan za ruske klubove

(VIDEO) AUGSBURG PAO NA ENFILDU: Liverpul prošao u osminu finala LE, Šahtjor šokirao Šalke

Fudbaleri Fenerbahčea, Bilbaoa, Leverkuzena, Sparte, Lacija, Liverpula, Valensije i Šahtjora izborili su plasman u osminu finala Lige Evrope.

Fudbal
> 08:00h

Fenerbahče je posle pobede na svom terenu odigrao u Moskvi sa Lokomotivom 1:1. Domaći su poveli golom Samedova u 45. minutu, a izjednačio je Topal u 83. Za domaći tim igrao je Nemanja Pejčinović, dok je Petar Škuletić ušao u drugom poluvremenu.

Bilbao i Marsej su igrali 1:1. U prvom meču bilo je 1:0 za Bilbao. Marsej je poveo golom Bačuaija u 40. minutu, a izjednačio je Merino u 81. Leverkuzen je pobedio Sporting 3:1. U prvoj utakmici bilo je 1:0 za nemački klub. Golove za nemački klub postigli su Belarabi 30. i 65. i Kalhanoglu u 87. Jedini strelac za goste bio je Mario u 38. Sparta je posle pobede u prvom meču protiv Krasnodara od 1:0 i u revanšu u gostima slavila sa 3:0. Golove za Spartu postigli su Marecek, Fridek i Fatai. Lacio je u Rimu bio bolji od Galatasaraja 3:1. U prvom meču bilo je 1:1. Golove za Lacio dali su Parolo, Anderson i Klose. Jedini strelac za goste bio je Oztekin. Za italijanski tim ceo meč odigrali su Milan Biševac i Sergej Milinković-Savić. Liverpul je golom Milnera sa penala u petom minutu pobedio Augsburg 1:0. U prvoj utakmici nije bilo golova. Liverpul je ušao u istoriju, pošto je postao prvi engleski klub koji je odigrao 350 utakmica u evropskim takmičenjima.
Valensija je bila ubedljiva u gostima protiv Rapida 4:0. U prvoj utakmici bilo je 6:0 za španski klub. Šahtjor je posle 0:0 u Ukrajini u gostima pobedio Šalke 3:0 golovoma Marlosa, Fereire i Kovalenka.