Foto: Reuters

"Crveni đavoli" u osmini finala Lige Evrope

(VIDEO) OLD TRAFORD EKSPLODIRAO: Junajted posle početnog šoka deklasirao Dance

Fudbaleri Mančester junajteda, Bazela, Dortmunda, Sevilje, Viljareala i Totenhema izborili su plasman u osminu finala Lige Evrope.

Fudbal
> 02:40h

Mančester junajted je posle poraza u gostima od Mitjilanda (1:2) u revanšu pobedio 5:1. Neverovatan meč je odigran na Old trafordu. Gosti su poveli golom Sista u 28. minutu, a izjednačio je autogolom Bodurov u 32. Mata u 43. minutu nije iskoristio penal, a onda je dva gola postigao Rašford u 64. i 75. minutu. Erera se upisao u strelce u 87, a Depaj je postavio konačan rezultat u 90. minutu.

Bazel je na svom terenu pobedio Sent Etjen 2:1. Dva gola za Bazel postigao je Zufi u 15. i 92. minutu. Jedini strelac za goste bio je Sal u 90. U prvoj utakmici bilo je 3:2 za francuski klub. Borusija Dortmund je posle pobede u prvom meču od 2:0 slavila i u gostima protiv Porta 1:0. Jedini strelac bio je Obamejang u 23. minutu uz veliku pomoć golmana Porta Ikera Kasiljasa. Neven Subotić igrao je u drugom poluvremenu za "milionere".
Molde je ostvario pirovu pobedu protiv Sevilje od 1:0. Sevilja je u prvoj utakmici pobedila 3:0. Jedini gol za Molde postigao je Hestad u 43. minutu. Napoli i Viljareal su igrali 1:1. Španci su u prvoj utakmici pobedili 1:0. Napoli je poveo golom Hamšika u 17. minutu, a izjednačio je Pina u 59. Za goste je igrao srpski fudbaler Antonio Rukavina, a zamenjen je u 77. minutu. Totenhem je bio ubedljiv protiv Fiorentine 3:0. Golove za "pevce" dali su Mejson u 25, Lamela u 63. i Rodrigez (autogol) u 81. U prvoj utakmici bilo je 1:1. Za Fiorentinu igrao je Nenad Tomović.

Anderlehrt je posle produžetka) u regularnom toku Grci su vodili 1:0), savladao Olimpijakos sa 2:1 i prošao dalje

Ranije su plasman u osminu finala LE izborili Fenerbahče, Bilbao, Leverkuzen, Sparta, Lacio, Liverpul, Valensija, Šahtjor i Braga. Žreb osmina finala Lige Evrope biće održan 26. februara.