Foto: Beoinfo

Projekti izgradnje vredni 420 miliona dinara

RADOVI NAPREDUJU PLANIRANO: Vesić i Savić u iznenadnoj poseti gradilištima na Voždovcu

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić obišli su danas u iznenadnoj kontroli više gradilišta na teritoriji opštine Voždovac i uverili se da radovi napreduju i da će biti završeni u planiranim rokovima.

Beograd
> 03:38h

Oni su obišli lokaciju u Kumodražu gde je u toku izgradnja fiskulturne sale i 13 kabineta u osnovnoj školi „Vojvoda Stepa”, Mesnu zajednicu Kumodraž gde će biti otvoren šalter pošte, radove na asfaltiranju Ulice donje u Kumodražu, rekonstrukciju dečjeg igrališta u Stepojevačkoj ulici, lokaciju u Maloj utrini gde se radi kanalizaciona mreža, radove na izgrdnji Regionalne zdravstvene stanice „Jajinci”, radove na vodovodnoj mreži na Timočkom putu i uverili se u funkcionisanje produžene linije 534 i nove linije 404 u Ripnju.

Vesić je rekao da je vrednost svih radova više od 420 miliona dinara, što kako je naveo, pokazuje koliko Grad i Republika ulažu u opštinu Voždovac.

- Svi ovi radovu su važni za Grad Beograd, a posebno je bitno to što su sva gradilišta, u šta smo se i uverili, otvorena i subotom. U ovu opštinu se ranije nije ulagalo, a sada pokušavamo da nadoknadimo nedostajuću infrastrukturu. Sve što se radi neophodno je za život, to nije luksuz, već potreba za normalan život – istakao je Vesić i zahvalio opštini Voždovac koja je ove radove inicirala, kao i kompanijama koje su angažovane na ovim poslovima.

Prema njegovim rečima, radovi u osnovnoj školi „Vojvoda Stepa” će biti završeni u aprilu, Regionalna zdravstvena stanica „Jajinci” sredinom aprila, kanalizacija u Maloj utrini početkom maja, a na Timočkom putu narednih dana se postavlja osam kilometara vodovodne mreže.

- Verujem da građani Voždovca mogu da kažu da opštinska i gradska vlast brinu o njima i da rešavamo velike probleme, te da se sada ova opština razvija ravnomerno kao i ostali delovi Beograda – naglasio je gradski manadžer i dodao da je u ovoj godini u planu Direkcije za puteve uređivanje oko 50 ulica na teritoriji ove opštine. Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je kazao će građani Kumodraža posle 120 godina dobiti novu školi sa 13 kabineta i fiskulturnom salom.

- Opština je zajedno sa Gradom i Republikom inicirala da se projekat, koji je napravljen pre osam godina, i realizuje. Mi, kao odgovorna opštinska vlast poštujemo ono što je rekao premijer, a to je da se obnove škole i vrtići. Uredili smo toalte u našim osnovim školama, uradili video nadzor, a sada radimo i školske ograde. Opština ima veliku podršku Grada Beograda, gradskog menadžera i gradonačelnika, a naš cilj je dalj Voždovac infrastrukturno obnovimo, asfaltiramo sve nekategorisane ulice, uradimo vodovodnu mrežu u Ripnju, završimo Zdravstvenu stanicu u naselju Stepa Stepanović, kao i Regionalni centar „Jajinci”. Ovako ćemo Voždovac kompletno oživeti i urediti, kako bi bio bolje mesto za život – zaključio je Savić.