Foto: Profimedia

Kritikovao promene u Trampovim stravovima

SENATOR S FLORIDE OŠTRO NAPAO RIVALA Rubio: Bez brige, Tramp neće osvojiti nominaciju

Republikanski kandidat Marko Rubio izjavio je da, uprkos pojedinim prognozama, Donald Tramp neće osvojiti republikansku nominaciju za predsednika SAD.

Planeta
> 00:00h

Američki senator osvrnuo se na to kakvu bi sudbinu doživela Republikanska partija u slučaju da Tramp ipak osvoji nominaciju.

"Pobeda Donalda Trampa bi nas tako rasturila da možda više nikada ne bismo bili u stanju da se ponovo oporavimo i demokrate bi bile zadovoljne zbog toga",rekao je Rubio gostujući na kablovskoj televiziji CBS.

U emisiji "Stanje nacije" republikanski kandidat je rekao da nema razloga za brigu jer "Tramp neće osvojiti predsedničku nominaciju".

"To se neće desiti", izjavio je Rubio.

Senator s Floride je oštro napao rivala Trampa uoči ključnog glasanja u utorak, ali kritičari navode da se Rubio odlučio na takav potez prekasno.

On je, tek nakon Trampove pobede u tri savezne države, ozbiljno zapretio da će odmaći od rivala u broju osvojenih delegata potrebnih za nominaciju konzervativaca i agresivno nastupio protiv milijardera.

Rubio je kritikovao promene u Trampovim stravovima o deportaciji imigranata, zaposlenim stranim radnicima u Trampovim hotelima i sporne političke predloge.

Snažan nastup Rubija će sigurno pozdraviti rukovodstvo Republikanske partije koje se polako okuplja oko senatora s Floride, pošto on deluje kao jedina ozbiljna alternativa Trampu kojeg smatraju nepredvidljivim.