Foto: Facebook/screenshot

Dodela Oskara

(VIDEO) ŠTA JE NAJVEĆA PRETNJA DANAŠNJICE? Leonardov pobednički govor oduševio ceo svet

Čekao je godinama, pripremao se, šest puta je nominovan i konačno je dobio priliku da pred kolegama, ali i celim svetom, podeli oduševljenje svojim prvim Oskarom.

Pop kultura
> 01:26h

Leonardo Dikaprio, na ovom velikom dostignuću zahvalio je svojoj porodici i čitavoj ekipi koja je radila na Povratniku, ali posebno svom velikom prijatelju Tomu Hardiju i Alehandru Gonzalezu Inaritu.

Ipak, najvažniji deo govora nije se odnosnio na film i nagradu, naime, Leo je svoja tri minuta ispred mikrofona potrošio na važniju temu.

"Revenant je priča o čoveku i prirodi. Godina 2015. bila je najtoplija u istoriji, morali smo da odemo na južnu poluloptu samo da bismo pronašli sneg", počeo je Dikaprio.

"Klimatske promene su najveća pretnja s kojom se cela naša vrsta susreće. Moramo svi zajedno da se borimo i damo podršku onim političarima kojima ne manipulišu velike kompanije. Zbog naše dece i njihove dece, zbog miliona najsiromašnijih koje će klimatske promene najviše pogoditi, zbog onih kojima su glasovi utišani zbog pohlepnih političara. Hvala vam svima i nemojmo uzimati planetu zdravo za gotovo. Ja ove večeri ne uzimam zdravo za gotovo", zaključio je govor i zaradio ogroman aplauz kolega, ali i čitavog sveta.