Foto: Shutterstock

Nemoćna

OČAJNA MAJKA IZ VARAŽDINA: Moju ćerku zlostavljaju u školi, napisala je oproštajno pismo

Iako je Druga osnovna škola Varaždin prva hrvatska škola kojoj je UNICEF dodelio plaketu "Stop nasilju među decom", jedna devojčica 7. razreda već godinama, prema rečima njene majke, trpi nasilje i zlostavljanje dvojice vršnjaka.

Hrvatska
> 01:52h

"Moja ćerka je vrlo osetljiva i hipersenzibilna i zbog zlostavljanja svaki dan kada dođe iz škole mi se žali i plače. Zlostavljaju je u razredu rečima, glupa si, smrdiš, ti ništa ne znaš . Smeju joj se za vreme fizičkog, vređaju je i na školskim odmorima, na društvenim mrežama pa i dok odgovara za ocenu. Vređanja se događaju i dok je razredna na nastavi. Sve je kulminiralo kada je nedavno napisala oproštajno pismo, koje sam pronašla, a u kojem je pisalo da će ona goreti u paklu i da će tada oni biti srećni. Tada se i sama povredila skalpelom i odlučila sam s time da izađem u javnost", kaže majka zlostavljane devojčice, napominjući da je sve slučajeve zlostavljanja prijavljivala školi, ali problem se nastavljao.

Preko razredne je htela da dođe i u kontakt s roditeljima dva učenika koji maltretiraju njeno dete kako bi ih upozorila da sami utiču na svoje sinove da prestanu s takvim ponašanjem. Razredna joj u tome nije pomogla. Direktoru je, kaže, poslala pregršt mejlova upozorivši ga na probleme svoje ćerke s dvojicom vršnjaka, ali ni na jedan joj nije odgovorio.

Devojčica posle samoranjavanja skalpelom posećuje školskog psihologa i pedagoga koji su joj preporučivali da vređanje ignorie. Majka planira da je odvede i kod privatnog psihologa iako će morati da ga plati, kako bi što pre pomogla detetu, budući da se preko zdravstvenog osiguranja takve terapije dugo čekaju. Nezadovoljna je rešavanjem tog problema u školi, jer uprkos njenom stalnom reagovanju, ništa nije preduzeto . Kada je sve izašlo u javnost, majka kaže da je već nekoliko dana mir u školi.

(24sata.hr)