Foto: Stefan Jokić, Natalija Majstorović, Majka, žerk

Poslednji ispraćaj na groblju u naselju Kumodraž

Majka ubica i njena ćerka u istom grobu: Majka sahranjena ujutro a ćerka nekoliko sati kasnije

Ivana Majstorović (36) iz Sokobanje, koja je ubila dete pa sebe, pokopana juče ujutro bez poštovanja običaja, nekoliko sati kasnije pored njenog sanduka spušteno telo njene ćerke Natalije (8)

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Ivana Pantelić Majstorović (36) i njena osmogodišnja ćerkica Natalija sahranjene su juče na groblju u beogradskom naselju Kumodraž. Ivana je sahranjena ujutro, bez poštovanja ikakvih običaja, dok je malenu Nataliju nekoliko sati kasnije na večni počinak ispratilo nekoliko stotina rođaka i prijatelja.

Naco, zlato moje, ne idi Podsetimo, Ivana Majstorović udavila je u ponedeljak uveče ćerkicu i njeno telo stavila u ormar, pa se potom obesila na tavanu porodične kuće u Sokobanji. - Naco, zlato moje, dušo moja, ne idi, ne vodite je - kukale su rođake tragično nastradale devojčice. Otac Dejan, šokiran od bola, nije progovarao ni reč dok su se opraštali od malene Natalije. - Šta reći posle ovakve tragedije? Reči su vetar, reči su prašina. Ipak, pokažite da je čovek stvoren po božjem liku i pružite utehu danas jedni drugima - rekao je u dirljivom govoru sveštenik nad malim belim kovčegom devojčice. Ivana i njena ćerkica sahranjene su u identičnim belim sanducima u istom grobnom mestu. U nepreglednoj koloni, na čijem je čelu bila slika osmogodišnjakinje, preovladavali su buketi s belim cvećem za nastradalu Nataliju. - Strašno je, šta više reći! Šokirani smo! Niko nije očekivao da šta će Ivana ovako nešto da uradi. Ponavljamo po ko zna koji put zašto je ubila svoje dete - pričaju očajni rođaci dok se spuštao kovčeg u raku. Tragičan kraj ljubavi Sokobanja je juče u ranim jutarnjim satima ispratila tela majke i ćerke. Rodbina, prijatelji, komšije i dalje ne veruju šta se dogodilo. - Mala Natalija je dete ljubavi. Ivana i Dejan poznavali su se od malih nogu. On je poreklom iz Ljiga, odakle je došla i Ivanina majka Gordana. Družili su se kao deca, kao momak i devojka u Ljigu, pa ih je rastavio životni put Ivanine majke Gordane kad se preudala u Sokobanji - priča poznanik ove porodice i dodaje: - Međutim, sudbina je htela da se kasnije sretnu u Beogradu. Dejanovi roditelji su se doselili iz Ljiga, a Ivana je došla u Beograd da pohađa Višu turističku školu. Sreli se i počeli ponovo da se druže, a uskoro su se i venčali. Živeli su u Beogradu i Sokobanji. Šta se kasnije dogodilo između njih, ne znam. Sokobanjci poznaju Ivanu kao lepu i korektnu osobu, doduše malo ćutljivu, ali ipak druželjubivu. - Ivana i Dejan su stvarno bili idealan par. Zaljubljeni jedno u drugo do ušiju. Vodali su se kroz grad za ruke kao tinejdžeri, a njihova ljubav je krunisana rođenjem Natalije. Dejan je, reklo bi se, više boravio u Sokobanji nego u Beogradu. To što je kasnije otišao da radi u Francusku nije nikakav hir, već stvar dogovora. On je išao kod Ivaninih rođaka koji su ga prihvatili u Francuskoj. Dolazio je iz Francuske često u Sokobanju da obiđe Ivanu i Nataliju. Ovakav stravičan preokret je neverovatan - kaže rođaka iz Sokobanje.

Miljenica porodice Prema rečima naših sagovornika, miljenica porodice nesumnjivo je mala Natalija. - Siniša, za kog se majka Gordana preudala u Sokobanji, prihvatio je i Ivanu i njenog brata Nikolu kao svoju decu. Težak je udarac za njega bio kad je Nikola stradao u saobraćajnoj nesreći. Posle toga velika uteha mu je bila mala Natalija. Deda Siniša ju je vodio svakog dan do škole i dočekivao. Sagradio je pansion u centru Sokobanje, gde je pored njega uvek bila miljenica. Po maloj Nataliji je nazvao apartman - kaže komšija. Sokobanjci su bili spremni da odaju poslednju poštu, ali je porodica odlučila da se o tome pobrine otac Dejan Majstorović i organizuje sahranu u Beogradu.

Kuća zaključana CVEĆE, SVEĆE I TELEGRAMI Tela majke i ćerke prebačena su u Beograd. Za njima je otišla i rodbina iz Sokobanje, a porodična kuća ostala je zaključana. Mnogi Sokobanjci, neobavešteni da je sahrana u Beogradu, dolazili su juče sa cvećem i svećama do kuće. Uočeni su i česti dolasci poštara koji su donosili telegrame saučešća do „kuće smrti“.

ĐAČKE SUZE Školski drugovi Očajni zbog Natalije NE VERUJEMO DA JE NEMA Tragedija je teško pogodila učenike i nastavnike Osnovne škole „Mitropolit Mihajlo“ u Sokobanji, koju je pohađala Natalija. - Ne mogu i ne želim da pričam o nesreći koja nas je zadesila - rekla je direktorka škole Marija Kuzmanović. Mališani iz razreda sa setom govore o drugarici Nataliji, ne verujući da neće videti više njen veseli smeh. - Natalija je bila iz bogate kuće, ali se ni po oblačenju ni ponašanju nije razlikovala od svojih drugarica, uvek je bila spremna da pomogne i podeli užinu - pričaju učenici i dodaju: - Nadamo se da ćemo je možda sutra ponovo videti kako s dekom Sinišom dolazi u školu.