Foto: Youtube Printscreen

Predlog Odbora za informisanje pokrajinske Skupštine nije prošao

PROTEST OPOZICIJE: DS i LSV pitaju zašto za REM nisu izabrani kandidati Vojvodine

Pokrajinski odbor DS uputio je oštar protest poslanicima SNS i izrazio zabrinutost zbog činjenice da nijedan od kandidata koga je predložio odbor za informisanje skupštine Vojvodine nije postao član saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Srbija
> 20:02h

"Obor za informisanje skupštine Vojvodine predložio je doktora Vladimira Barovića i profesora Sinišu Isakova, koji, osim što ispunjavaju apsolutno sve kriterijume propisane zakonom, poseduju nesporne profesionalne i ljudske kvalitete i vrhunske rezultate u oblastima kojima se bave. Zabrinjava činjenica da su dva stručnjaka ostala bez podrške za članstvo u savetu REM, samo zbog toga što su iz Vojvodine, i samo zato što ih je predložio vojvođanski parlament, što predstavlja najgrublje kršenje Zakona koji ne predviđa mogućnost odbijanja predloga APV", napominju vojvođanske demokrate.

U saopštenju se dodaje i da je ovakav odnos, kao i odnos narodnih poslanika, članova odbora za kulturu prema kandidatima koje su predložila nevladina udruženja, sraman je i nedopustiv.

"Podsećamo, upravo su poslanici Srpske napredne stranke uputili zahtev da se iz procedure povuče predlog o izboru predstavnika nevladinog sektora u savet REM. Čitav proces jedan je od najsramnijih primera kršenja Ustava i Zakona, bahatosti i nepoštovanja institucija. Na koncu, jedina kandidatkinja koja je izabrana, izjavila je da će joj uzor biti upravo Aleksandar Vučić", ističu dalje vojvođanske demokrate.

I Liga socijaldemokrata Vojvodine izrazila je nezadovoljstvo što u Skupštini Srbije nisu podržani kandidati za članove Saveta regulatornog tela za elektronske medije, koje su predložili Skupština AP Vojvodine i nevladine organizacije,

LSV smatra da to pokazuje odnos prema Vojvodini, koji ocenjuju kao skandalozan.

Ta odluka, naveo je LSV, pokazuje "odnos republičke vlasti prema Vojvodini, njenom parlamentu pa čak i ljudima, stručnjacima koje ona predlaže".