Foto: Printscreen Twitter (nalog Dixon Hayes)

Išao iz Hrvatske za Crnu Goru

FILMSKO HAPŠENJE: Korčulanin podmetnuo u pasoš američkog pedofila upozorenje za policiju

Dejvid Piritejno, bivši službenik američke vlade, silovao je pastorku (12) i napravio joj dete, a da bi izbegao zatvor pobegao je na Korčulu, gde ga je finansirala žena - majka silovane devojčice!

Hrvatska
> 23:58h

"Ova je priča toliko neverovatna i prepuna različitih zapleta i obrta da zvuči kao da je izvučena iz špijunskog romana", rekao je novinarima Lari Emerson, šerif okruga Kalhun u američkoj saveznoj državi Alabami.

Zločin je dugo bio zataškavan, ali policija je u avgustu prošle godine uspela da prikupi dovoljno dokaza protiv Dejvida Piritana, bivšeg službenika američke vlade, kako bi otvorila istragu.

"Sumnjamo da je taj 55-godišnjak pre nekoliko godina više puta silovao svoju tada 12-godišnju pastorku. U tom periodu devojčica je zatrudnela i rodila dete, koje je začela sa svojim silovateljem. Piritano je sada uhapšen i to velikim delom zahvaljujući hrvatskoj policiji i jednom tamošnjem lokalcu", objasnio je novinarima šerif Emerson.

Piritano je bio pola godine u bekstvu, sve do 11. januara, kada su mu hrvatski policajci na graničnom prelazu Karasovići stavili lisice na ruke kad je pokušao da pređe u Crnu Goru.

Šerif Lari Emerson: Zločinac Dejvid Piritano uhapšen je kao u špijunskom romanu! (Foto: Printscreen YouTube)

Taj pedofil je pobegao iz SAD u avgustu lane, kad je od svojih političkih veza saznao da će policija pokrenuti istragu protiv njega. Pobegao je dva dana pre pokretanja istrage i zaputio se pravo na Korčulu, gde je i ostao pola godine. Navodno je planirao da ode u Siriju i pridruži se borbi protiv terorističke ISIL.

Da sve bude gore, dok je bio u bekstvu finansirala ga je supruga - majka devojčice koju je zlikovac silovao i napravio joj dete...

Klupko se rasplelo kad je Korčulanin, vlasnik apartmana kod kog je Piritejno odseo, shvatio s kim ima posla. Piritano ga je početkom ove godine zamolio da ga preveze u Crnu Goru, na šta je on i pristao. Ipak, kada su stigli na granicu, Korčulanin je u svoj pasoš ubacio papirić na kom je napisao: "Mislim da ovog čoveka traži policija u SAD, proverite”. Policajci su proverili.

Piritano je već izručen američkim vlastima. U Alabami će mu suditi zbog zločina za koji je u toj američkoj saveznoj državi predviđena doživotna robija.

(Večernji list)