Ahmo Smajović se žrtvovao

NEUSTRAŠIV: Starina (72) u vodi do pasa spasavao drva

Hladno je, ali hitao sam da sačuvam nešto drva kako bismo se osušili od ovolike vode, priča ovaj stanovnik Novog Pazara

Srbija
> 11:06h

BEOGRAD - Situacija u Novom Pazaru juče je bila više nego alarmantna. Voda je nosila sve pred sobom, srušeni su mostovi, veliki broj građana je evakuisan, a veći deo grada ostao je bez struje. Međutim, bilo je i onih koji se s tim nisu mirili. Tako je Novopazarac Ahmo Smajović (72) u vodi do pojasa hitao da prebaci drva iz poplavljenog objekta u kuću. Nešto je uspeo da sačuva, ali je deset metara drva voda ipak odnela. - U dvorištu i objektu su mi bila naslagana drva, koja su bila pokrivena najlonom, ali kad je voda naišla, sve je to odnela. Hladno je i voda mi je do struka, ali hitao sam da sačuvam nešto drva kako bismo se ugrejali i osušili od ovolike vode - priča vremešni dekica.

Krajem dana reke počele da se povlače u svoja korita. Prema rečima gradonačelnika Novog Pazara i predsedavajućeg Štaba za vanredne situacije Meha Mahmutovića, situacija je i dalje najteža u naseljima Mur, Jaklja, Šutenovac, Trnava i Banjska petlja. - Kompletna mehanizacija svih javnih i privatnih preduzeća je i dalje na terenu, kao i vatrogasci i vojska - rekao je on. U toku je čišćenje terena u naseljima u kojima se reke vraćaju u svoja korita, a evakuisani građani čije su kuće potopljene nalaze se na suvom i sigurnom. Pomoć u smeštaju ponudili su hotelijeri i vlasnici privatnih smeštaja. Takođe, odlučeno je da osnovne i srednje škole na teritoriji novopazarske opštine neće raditi ni danas. (A. N. - B. K.)

Ljajić u Pazaru VAŽNO DA NEMA ŽRTAVA Poplavljeni Novi Pazar juče je posetio potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, koji je inače iz tog grada. On je rekao da je najvažnije da nema ljudskih žrtava i da nema povređenih. - Dežuramo sve vreme i to ćemo činiti i narednih dana ukoliko bude potrebno,a posle ćemo videti šta može opština, a šta može Vlada da uradi na saniranju štete - kazao je on.