Foto: Printscreen Dnevnik.hr

OTIMAJU OD SIROTINJE

(VIDEO) ONI SU ZGROZILI HRVATSKU: Voze kola od 20.000 evra, a hrane se u narodnoj kuhinji!

ZAGREB - Otkriven je identitet bračnog para koji skupim automobilima već duže vreme dolazi po hranu u jednu od zagrebačkih narodnih kuhinja

Hrvatska
> 00:00h

Noćni provod uz viski, ujutro teretana i džakuzi, a posle toga skupocenim automobilom po hranu u jednu od tri zagrebačke narodne kuhinje. A režije im plaća Grad.

Jedqan od automobila korisnika socijalne pomoći (Foto printscreen dnevnik.hr)

Tako živi bračni par koji zloupotrebljava sistem socijalne pomoći i bez imalo blama i srama otima siromašnima. Oni u narodnu kuhinju već duže vreme dolaze s nekoliko vrednih automobila, od kojih jedanvredi oko 20.000 evra. "Hvala rođo, to sam uzeo za Božić, a za Novu godinu kupujem drugi", odgovorio je suprug na jedan od komentara o novom automobilu na svom fEJSBUK profilu.

Viskijem zalivaju ručak iz narodne kuhinje... (Foto printscreen dnevnik.hr)

I zaista, automobil kojim je došao po hranu u narodnu kuhinju ovih je dana zamenio novim. Besramnim parom bavila se i emisija Provjereno Nove TV čije su kamere snimile njihov dolazak po hranu u kuhinju namenjenu najsiromašnijem stanovništvu.

Ima se i za provod (Foto printscreen dnevnik.hr)

Javila se i žena koja ih je prepoznala i otkrila da su korisnici socijalne pomoći. Na novinarsko pitanje da li su korisnici kuhinje, supružnici su prvo odgovorili da nisu. Zatim su potvrdili da imaju socijalnu karticu, a na kraju su da hranu uzimaju za komšiju.

U Centru za socijalnu zaštitu kako stranke, kao preduslov za dobivanje socijalne pomoći, moraju da prijave svoju imovinu. Nažalost, ima onih koji varaju, te pozivaju građane da im takve slučajeve prijave.