Foto: Printskrin

Brani boje svoje zemlje

(VIDEO) POSLUŠAJTE SRPSKU PESMU ZA EVROSONG: Sanja Vučić peva o nasilju nad ženama!

Radio-televizija Srbije donela je odluku da Sanja Vučić predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji.

Stars
> 18:24h

Pevačica grupe "ZAA" predstaviće se evropskoj publici u maju u Švedskoj s pesmom "Goodbye", koju kao autor potpisuje Ivana Peters. Vučićeva će numeru izvesti na engleskom jeziku. Pevačica je uzbuđena što joj je pripala velika čast da u Stokholmu brani boje Srbije i ističe da je ubeđena da će joj prezime pomoći da pobedi na Evroviziji.

Sanja je otkrila koliko je bila srećna kada je dobila poziv da peva pesmu za takmičenje na pesmi Evrovizije, koju prati od 2004. godine. Pesma "Iza osmeha"/"Goodbye" peva o aktuelnoj temi, nasilju nad ženama a Sanja je peva i više nego dobro.

Tok emisije:

22:08 Ivana je uživo izvela pesmu "Iza osmeha", a potom je pesmu izvela i na engleskom jeziku.

21:58 Ivana je otkrila da je pesma nastala u verme kada je manje radila kada je bila veoma kreativna, a pesma peva o nasilju nad ženama.

"Ovo je tema koja je aktuelna. Pesma se bukvalno sama pisala. Pesma se zove "Goodbye" a na srpskom "Iza osmeha". Sanja može da peva na bilo kom jeziku ali engleski joj jako dobro leži", rekla je autorka pesme Ivana Peters.

21:58 "Pesmu je napisao moj idol iz detinjstva. Kada sam čula tu pesmu rekla sam "okej, to je to". Nema potrebe da bude bilo šta drugačije od onoga kako je to Ivana zamislila", rekla je Sanja. Ivana Peters je rekla da je Sanja otpevala pesmu bolje nego ona.

21:50 Voditelji su se našalili sa Sanjom i pitali je nakom će se jeziku obratiti svima, ona je rekla na portugalskom a potom otpevala "Me fado medo". Nakon toga usledeo je niz pesama na arapskom, francuskom, italijanskom..

21:44 Urednica zabavnog programa Olivera Kovačević je rekla kako je došlo do odluke da Sanja ove godine predstavlja Srbiju na pesmi Evorvizije.

"Svi pričaju da mladi treba da imaju šansu, zaposlenje, mladi su oni koji će nas odvesti u bolje sutra. Ona je talenat i dete RTS-a, jer je nastupala u našim emsijima, zato smo je imali u fokusu", rekla je Olivera i dodala da je savršenu kompoziciju našao muzički urednik.

21:36 Sanja je posebno vezana za pesmu "Zajdi, zajdi", koju je izvela nakon što je obukla novu haljinu. Takođe je otpevala još nekoliko narodnih pesama čime su je voditelji stavili na "test" kako bi je pripremili za Evroviziju.

Šarenac se našalio i rekao da ga Sanja podseća na jednog košarakaša.

"Ona je kao Teodosić. Malo priča ali mnogo daje", rekao je voditelj.

21:30 S obzirom da je Sanja rekla da voli Seku Sabljić i njenu seriju "Ljubav, navika i panika", voditelji su doveli poznatu glumicu čime su iznenadili mladu pevačicu.

"Divno, sa velikom radošću sam došla. Da mene tako jedna divna dama zovne, ceo svet je na tebi. Divno!" rekla je Seka i dodala u šali da bi neka od njih dve sada trebala da padne u nesvest.

"Cela Srbija je uz tebe, svi će navijati i svi ćete voleti. Želim ti da budeš svesna tog trenutka, da budeš radosna! Već je pobedila čim je tamo! Divne godine su ispred tebe", rekla je Seka ovogodišnjoj predstavnici na pesmi Evrope.

21:26 Sanja je izvela pesmu nakon čega je dobila pohvale a onda voditelji nisu mogli a da je ne pitaju zašto se preziva Vučić?

"Meni se pradeda prezivao Vučić, ja nemam nikave veze sa vlašću! A ni sa opozicojm" rekla je Sanja kroz smeh.

21:17 Sanja je pevala je u crkvenom horu i u nekoliko sastava. Prva svirka je bila u kulturnom centru Kruševac, kada joj je majka rekla da više neće dolaziti na njene nastupe. Inače, Sanjina mama je takođe pevačica od koje nasledila talenat.

"Imala sam želju da budem operska pevačica, da budem dama diva, ali ja nemam taj senzibiltet da budem uglađena, da stojim, ja moram da pokažem šta osećam", priča živahna Sanja. Ona je studentkinja arapskog fakulteta u Beogradu a rođena je 1993. godine u Boegradu. Voli da jede pljeskavice i voli Seku Sabljić. Ona voli i što je najvažnije ume da peva.

21:11 "Predstavnik 2004. godine bio je Željko Joksimović sa pesmom Lane moje, ali istorija se dešava 2007. godine kada je Marija Šerifović dovela svet u Beograd", rekao je Deki Pantelić, a onda su se podsetili čuvenog nastupa.

"Na lak način približićemo vam predstavnika", rekao je Milan, a onda su se osvrnuli na Bojanu Stamenov koja je prošle godine predstavljala Srbiju na pesmi Evrovizije.

21:07 Boban Šarenac, Vlada Jelić, Milan Popović i Dejan Pantelić su najvili priču o pesmi Evrovozije.