Foto: Rojters

Novo lice ekstremiste

LONDON MAZI TERORISTU: Bacao bombe za džihad, a sada mirno živi i prodaje organska ulja hipsterima

Abrar Mirza (23) je 2009. godine osuđen na četiti i po godine zatvora, zbog terorističkog napada u severnom Londonu. Sada Mirza poseduje svoju firmu i prodaje organske proizvode za bradu.

Planeta
> 02:16h

Bivši terorista je uhapšen u Londonu, jer je sa dvojicom drugih islamista bacio bombu na kuću londonskog biznismena vrednu preko 3.000.000 evra. Oni su zapalili kuću čoveka koji je objavio knjigu u kojoj je negativno pisao o islamskom proroku Muhamedu.

Mirza tvrdi da je sada drugi čovek i da je okrenuo novi list. Tranutno vodi kompaniju koja prodaje organska ulja za bradu koja se prodaju u luksuznim londonskim radnjama.

On je izjavio da je njegovo ponašanje, kada je bio mlad, bila greška.

"Ja sam Britanac, ovo je moj dom. Bio sam okružen pogrešnim ljudima i moj život je sada veoma drugačiji. Bio sam mlad i usijane glave. Nikad ne bih to ponovo ".

Bivši napadač bio je sledbenik islamskog propovednika Abu Hamze koji je poznat po organizovanju protesta protiv danskih karikaturista Muhameda.

&feature=youtu.be&a

Na sajtu londonskog preduzeća, vlasnik je napisao: "Rođen i odrastao u Londonu, primetio sam kako se stil grada u kome je nositi bradu bila retkost, sada promenio. Ovde smo da se pobrinemo za sve koji nose brade, to čine sa ponosom".

(Daily Mail)