Foto: AP

Nemac pružio jak otpor

(VIDEO) NOVAK PONOVO ZABRINUO FANOVE: Đoković teškom mukom do osmine finala Indijan Velsa

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković se plasirao u osminu finala Mastersa u Indijan Velsu.

Tenis
> 02:05h

Đoković je u trećem kolu pobedio Nemca Filipa Kolšrajbera 2:0, po setovima 7:5, 7:5. Srbin će u osmini finala igrati sa Felisijanom Lopezom iz Španije.

Đoković je imao dosta problema sa nemačkim teniserom sa kojim se do sada devet puta sastajao u karijeri, a ovo je bila njegova osma pobeda. Meč je trajao 100 minuta.

To je osma pobeda Đokovića nad Kolšrajberom, sa koji se do sada susretao devet puta. Đoković je došao do 4:1 u prvom setu, a onda je najbolji teniser sveta počeo da pravi greške i da oscilira u igri. Nemac je smanjio na 4:3, a onda je stigao i do izjednačenja. Oba tenisera su potom osvajala gemove na svoje servise. Novak je poveo 6:5, a onda se vodila velika borba u 12. gemu. Đoković je nekoliko puta tražio i čelendž, a onda je nekako uspeo da dođe od gema i 7:5 u prvom setu. Na startu drugog seta teniseri su osvajali gemove na svoje servise. Đoković je napravio brejk u šestom gemu i poveo 4:2. Naš teniser je poveo 5:2, a onda je na 5:3 imao četiri meč lopte. Novak ih nije iskoristio, Kolšrajber je prvo smanjio na 5:4, a onda i izjednačio na 5:5. Đoković je poveo 6:5, a onda je pokazao zašto je najbolji teniser sveta i dobio i drugi set sa 7:5. Naredni rival biće mu Španac Felisijano Lopez, protiv koga vodi 7:1 u pobedama. Novak je jedini poraz protiv Španca imao nedavno u Dubaiju, kada je srpski teniser zbog infekcije oka morao da preda meč. Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 7,1 milion dolara, a Novak brani titulu.