Foto: Fonet

Stigao do četvrtfinala

(VIDEO) NOLE OPET RAZBIJA: Đoković počistio Lopeza i nastavio pohod ka 5. tituli u Indijan Velsu

Srpski teniser Novak Đoković lako i ubedljivo je pobedio Španca Felisijana Lopeza u osmini finala turnira Masters serije u Indijan Velsu - 6:3, 6:3.

Tenis
> 00:00h

Bio je to njihov deveti susret i osmi trijumf Srbina. Felisijano je "preskočio" Novaka samo nedavno u Dubaiju kada mu je Đoković predao meč zbog infekcije oka. Prvom reketu sveta je u Indijan Velsu trebalo 64 minuta da eliminiše Lopeza. Za razliku od prethodnih mečeva u kalifornijskoj pustinji u kojima se mučio, protiv Španca je sve vreme rutinski kontrolisao razvoj događaja na terenu. U prvom sete je napravio jedan, a u drugom dva brejka. Pritom, rivalu nije dozvolio ni da priđe prilici da mu oduzme servis.

Podsetimo, Đoković je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom se namučio sa Amerikancem Fratanđelom, koga je savladao tek posle tri seta. Tek malo lakše mu je bilo u trećoj rundi protiv Nemca Kolšrajbera - 7:5, 7:5. Očigledno je da najbolji teniser sveta "diže" formu kako odmiče jedan od njegovih omiljenih turnira. Što je takođe važno, Đoković se nije mnogo "potrošio" protiv Lopeza.

Ukoliko odbrani titulu postaće rekorder Mastersa u Indijan Velsu. Do sada je u Kaliforniji slavio 2008, 2011, 2014. i 2015. godine. Četiri titule ima i Rodžer Federer. Rival u četvrtfinalu biće mu Žo Vilfred Conga (Francuska).

TOK MEČA:

Drugi set - 6:3

6:3 - BREJK! Iskoristio je Novak drugu priliku u ovom gemu i završio meč.

5:3 - Prvi reket sveta rutinski privodi meč kraju.

4:3 - Ne predaje se Felisijano! Novak je imao dve brejk lopte, ali se Španac oba puta spasao i dobio gem.

4:2 - Ništa se ne menja kada Novak servira - on melje Lopeza.

3:2 - Utisak je da Lopez dobija gemove samo kad Novak nije previše zainteresovan...

3:1 - Rutinski je srpski teniser potvrdio brejk.

2:1 - BREJK! Đoković je iskoristio prvu brejk loptu u drugom setu. Istina, u tome mu je pomogao Španac svojim greškama.

1:1 - Novak nastavlja gde je stao na svoj servis. Lagano je došao do 40:0, doduše tada je napravio prvu duplu servis grešku, ali onda je odservirao as.

0:1 - Lopez je, kao i prvi, i drugi set počeo sigurno.

Prvi set - 6:3

6:3 - Dobio je Lopez prvi poen u gemu, a onda je Novak uzeo četiri od narednih pet poena, koliko mu je trebalo da posle 30 minuta stavi tačku na prvi set.

5:3 - Više se Novak opustio nego što se Lopez "podigao". Uglavnom, Španac je dobio gem "sa nulom", a u sledećem Đoković servira za set.

5:2 - Novak je potvrdio brejk protiv Lopeza očigledno indisponiranog gubitkom prošlog gema.

4:2 - BREJK! Sigurno je Felisijano započeo i ovaj gem - 30:0, a onda je lopticu udario ramom reketa i poslao u publiku. To je bio samo početak niza od četiri Đokovićeva poena, osvojenih mahom zbog grešaka Španca.

3:2 - Novak je izgubio dva poena, od čega drugi zbog pogrešne procene - pustio je lopticu misleći da će izaći u aut, a ona je pala na liniju. To ga je veoma iznerviralo.

2:2 - Dobro je krenuo Lopez, u ovom gemu nije izgubio ni poen.

2:1 - Nije Đoković imao problema da dobije ovaj gem, mada su konačno viđene duže razmene udaraca.

1:1 - Kao i Srbin, i Španac lako dobija uvodni gem na svoj servis.

1:0 - Novak je bez problema otvorio meč.