Foto: Beta Milos Miskov

Princ od Velsa se zahvalio

ČARLS I KAMILA NA TVITERU: Srbijo, hvala na divnoj dobrodošlici!

BEOGRAD - Britanski princ Čarls i njegova supruga, koji nastavljaju posetu Srbiji, zahvalili su na divnoj dobrodošlici koja im je ukazana u našoj zemlji.

Društvo
> 20:52h

"Srbijo, hvala na divnoj dobrodošlici", istaknuto je na zvaničnom Tviter nalogu prinčevske kuće, uz link na kome su detaljno opisani događaji tokom jučerašnjeg, prvog dana posete.

Princ od Velsa i njegova supruga doputovali su juče pre podne u Beograd i tokom dana imali bogat program, koji je uključio susrete sa najvišim državnim i crkvenim zvaničnicima, odavanje pošte poginulima kod Spomen kosturnice branilaca Beograda i na Vojnom groblju Komonvelta, obilazak Kalemegdana i Hrama Svetog Save, posetu Domu za decu u Zvečanskoj ulici, obilazak dizajn inkubatora "Nova iskra" i čaj u pet kod porodice Karađorđević u dvorskom kompleksu.

Uveče je u njihovu čast u Domu garde priređena večera, na kojoj je domaćin bio premijer Vučić sa suprugom, a prisustvovale su zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života.

Princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola danas nastavljaju posetu Srbiju odlaskom u Novi Sad, obilaskom manastira Kovilj i drugih znametosti a uveče će prisustvovati prijemu u Narodnoj skupštini u Beogradu gde se očekuje i jedino javno obraćanje princa od Velsa tokom posete regionu.

Poseta princa Čarlsa je, kako je više puta ukazano, posvećena miru i pomirenju, mladima i izgradnji budućnosti Srbije i bilateralnih odnosa.