Foto: Stefan Jokić

Vatrogasci spasli život starici

DRAMA U BEOGRADU Vatrogasci: Izvukli smo baku (90) iz vatre u poslednji čas!

Dozivao sam je: „Budite tu, evo stižemo do vas“, stavili smo je u invalidska kolica i izneli iz zapaljenog stana, kaže spasilac Zoran Zarvić

Crna Hronika
> 16:58h

BEOGRAD - Ceo stan je goreo, a preplašena baka nalazila se na terasi i jedva se držala na nogama. Jedino mi je bilo bitno da što pre dođemo do nje kako bismo je spasli. Stavili smo je u invalidska kolica i izneli. Ovako počinje razgovor za Kurir Zoran Zarvić (35) iz vatrogasno-spasilačke jedinice Zemun, koji je s kolegom Ljubomirom Batasom (35) juče ujutru iz zapaljenog stana spasao teško pokretnu baku M. M. (90). Požar je izbio je juče oko 5.30 na sedmom spratu višespratnice u Ulici Otona Župančića na Novom Beogradu. - Kad smo ušli, stan je goreo. Baku sam video na terasi i jedino mi je bilo u glavi da što pre dođem do nje jer je bila veoma uplašena. Gasio sam požar u pravcu terase kako bih joj što pre prišao. U jednom trenutku plamen me je okružio sa svih strana i osetio sam kako me rame boli - priča u jednom dahu hrabri vatrogasac Zarvić. Jedva je disala On dodaje da je pokušavao da komunicira sa ženom. - Dozivao sam je: „Bako, budite tu, evo stižemo do vas“, a ona, s obzirom na to da je polupokretna, jedva je disala i stajala na nogama. Kad me je opekotina na ramenu zabolela, pustio sam kolegu Batasa da ide ispred mene i on je uzeo baku s terase, stavio je u invalidska kolica i izneo je iz zgrade - objašnjava Zarvić. Živa je, izvucite je Komšije kažu da je M. M. bila sama u stanu, ali da ju je sin koji živi u susednoj zgradi redovno obilazio, kao i da je požar prvi primetio mladić koji živi na petom spratu. - On je došao prvi, razvalio je vrata i baki rekao da uzme mokru maramicu i da izađe na terasu da sačeka pomoć. U hodniku je bilo toliko dima da se ništa nije videlo. Čula sam kako je neko vikao: „Živa je, izvucite je“ - rekla je za Kurir stanarka Vesna Bojić i dodala da je unutrašnjost stana potpuno izgorela. - Sumnja se da je požar izazvala lampa u spavaćoj sobi - kaže izvor iz istrage. Baka je u teškom stanju i zadržana je u bolnici, dok je vatrogasac pušten kući.

Izgoreo ceo stan... Zgrada na Novom Beogradu

Nije mu prvi put DECENIJU SPASAVA ŽIVOTE Vatrogasac spasilac Zoran Zarvić kaže da je više od 11 godina u službi i da mu ovo nije bio prvi put da nekom spase život, ali ističe da pored toga svaki vatrogasac na prvom mestu mora da čuva sebe jer u suprotnom nema ko da pomogne onima koji su u požaru.