Predugovor vredan 15 miliona funti

KRAJ SAGE: Murinjo potpisao za Mančester junajted!

Portugalski fudbalski trener Žoze Murinjo potpisao je predugovor sa Mančester junajtedom vredan 15 miliona funti, preneli su danas španski mediji.

Fudbal
> 06:44h

Španski El Pais naveo je da je kompanija Murinjovog agenta Horhea Mendesa potvrdila da je portugalski trener prošlog meseca potpisao predugovor i da bi od leta mogao da počne da radi na Old Trafordu.

Murinjo je otpušten u decembru iz Čelsija zbog loših rezultata. Kako se navodi, u predugovoru postoji i opcija kojom Mančester junajted može da odustane od dogovora sa Murinjom.

Britanski mediji nekoliko meseci spekulišu da će trener Junajteda Luj van Gal dobiti otkaz, a da je najozbiljniji kandidat za klupu "crvenih djavola" Murinjo.

Međutim, poslednjih nekoliko nedelja mediji navode da je uprava "smekšala" i da holandski trener zajedno sa direktorom kluba Edom Vudvordom navodno pravi planove za dovodjenje igrača u letnjem prelaznom roku. El Pais je naveo da će Junajted, ako ne potpiše ugovor sa Morinjom do 1. maja, morati da plati Portugalcu pet miliona funti, a ako ugovor ne bude potpisan do 1. juna, moraće da mu plati još 10 miliona.

"Maj je ključan pošto je to mesec tokom kojeg su sklopljeni dogovori sa većinom pojačanja a planovi klubova su već napravljeni", naveo je list.

List piše i da je opcija o odustajanju uvedena zbog zabrinutosti legendi Junajteda Bobija Čarltona i Aleksa Fergusona.