Foto: Promo

Asocijacija sport za sve

PRIZNANJE ZA SRBIJU: Đerić preuzeo zastavu Evropskih igara 2018!

Srbija će 2018. godine biti organizator prestižnih Evropskih igara kompanijskog sporta, a u skladu s tim predsednik Asocijacije Sport za sve vratio se iz Kortine sa zastvom velikog međunarodnog takmičenja, nezvaničnih Olimpijskih igara rekreativaca.

Ostali sportovi
> 00:00h

Zastava će narednih dana biti postavljena na Kopaoniku, gde će se i održati Igre, a koliko je to dobra stvar, ne samo za srpski sport, već i turizam i kulturu, svedoče reči nekadašnjeg ministra sporta SR Jugoslavije, potpredsednika Sportskog saveza Srbije i prvog čoveka Asocijacije sport za sve Velizara Đerića. - Biće to velika promocija države i masovnog sporta za koji se zalaže ministar sporta Vanja Udovičić. U Kortini, gd smo preuzeli zastavu od minulih domaćina Italijana, dočekali su nas na najvišem mogućem nivou. Čak je i ministarstvo Italije iskazalo veliko zadovoljstvo što ćemo baš mi biti naredni organizatori Zimskih igara kompanijskog sports. Kopaonik je planina koja pruža odlične uslove za sport i turizam, to se svake godine vidi tokom trajanja Ski festa, tako da će najveće kompanijske igre u Evropi sigurno privući veliki broj učesnika. Očekujemo najmanje 3.000 takmičara iz raznih zemalja, što je dobro za srpski turizam i promociju srpske kulture, kao i za punjenje državnog budžeta kroz boravišne takse. Zastava Evropskih igara naredne dve godine vioriće se na vrhu Srbije, a do početka velikog takmičenja Asocijacija sport za sve baviće se organizacijom. - Ne sumnjam da ćemo uz pomoć države, ministarstva omladine i sporta, ali i ministarstva trgovine i turizma, kao i uz podršku Sportskog saveza Srbije kao krovne sportske organizacije, adekvatno pripremiti sve što je potrebno za odličnu organizaciju Evropskih igara kompanijskog sporta. Sam podatak da je Srbija dobila organizaciju u konkurenciji moćne Švajcarske, Francuske, Austrije, Nemačke i Slovenije, dovoljno govori kolika su očekivanja Evrope. Već imamo dosta iskustva, organizacijom Međunarodnog ski festa na Kopaoniku, odakle svakog marta šaljemo lepu sliku u Evropu i svet.

Prvi održali skupštinu po novom zakonu Velizar Đerić nedavno je izabran za novog-starog predsednika Asocijacije sport za sve. - Prvi smo održali skupštinu po novom zakonu. U skladu sa vizijom ministra Vanje Udovičića, i mi gledamo daleko napred. Potrudićemo se da ispoštujemo rokove i uskladiemo statut s novim zakonom. Masovni sport je izuzetno bitan za zdravlje nacije, a mi kao najmasovnija sportska organizacija nastavićemo da se zalažemo za promociju rekreacije – istakao je Đerić.