Foto: Saša Urošev

Pobegao pacovskim kanalima

SAFET IZ MOLA PREBEGAO U MAĐARSKU: Pohapšeni pomagači osumnjičenog za krvavi pir u Molu

HORGOŠ - Dva muškarca iz Horgoša, uhapšena su juče zbog sumnje da su omogućili Banetu Jovanoviću zvanom Safet (49) iz Mola da ilegalno pobegne u Mađarsku,saznaje Kurir.

Crna Hronika
> 00:00h

Pomagačima M. P. (53) i T. K.(23) iz Horgoša, zbog osnova sumnje da su počinili krivična dela pomoć izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela i nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi određeno je zadržavanje do 48 časova, saopštio je danas MUP.

Safet sa sada pokojnom Jelenom Stojkov (Foto: Printscreen)

M.P. i T.K. se terete da su pomogli B.J. iz Mola, koji je osumnjičen da je 20.03.2016. godine, usmrtio jedno i ranio pet lica, da nakon izvršenog krivičnog dela ilegalno pređe granicu sa Mađarskom.

Oni su Jovanoviću pomogli da „pacovskim kanalima“ pređe ilegalno u susednu državu. Akter krvave drame tokom koje je ubio jednu, a ranio pet osoba,među kojima i jedanaestogodišnjeg dečaka, uspeo je da iz Srbije pobegne iste noći, nakon pucnjave u Bečeju i Molu, a u Horgoš se dovezao žutim „mini morisom“.

Uhapšeni muškarci tvrde da, navodno, nisu ni znali šta je Jovanović kobne večeri uradio.

Krvava drama koja je uzmemirila žitelje ovog kraja odnela je još jednu žrtvu. Jelena Stojkov (29) kojoj je njen bivši nevenčani suprug Bane Jovanović pucao u glavu, preminula je noćas u novosadskom Urgentnom centru.

(S. Urošev)