24 kvadrata!

KADA MU JE MAJKA VIDELA STAN, ŠLOGIRALA SE: Ali kada je srušio zidove, niko nije mogao da veruje!

Kada je 37-godišnji Kristijan Šalert iz Austrije kupio stan od 24 kvadrata u potkrovlju Barcelone, njegova majka je bila užasnuta.

Ludi svet
> 00:00h

Ne samo što ste morali da se penjete uz 100 stepenice da stignete do njega, već toliko mali životni prostor nije bilo nešto što je ona imala u planu za njega.

Ovako je stan izgledao pre sređivanja: Kupatilo se nalazilo iza zelenog zida. Malter je padao niz zidove, a delovi tapeta su nedostajali.

A ovako izgleda kada je Kristijan završio sa renoviranjem. On je uklonio zidove kupatila i instalirao transparentnu tuš kabinu. Za renoviranje njegovog novog stana bio je inspirisan tehnikama koje se koriste na brodovima - sve može da se smesti u zidove! Ulazna vrata su još uvek na istom mestu, ali sve ostalo je drugačije.

Neverovatno je šta je sve skriveno u ovoj maloj sobi. Kuhinja i frižider su skriveni iza ovih vrata.

Trpezarijski sto se takođe spušta sa suprotnog zida.

Krevet je skriven ispod terase kada mu ne treba i izvuče ga lako kada je spreman za spavanje.

Ako je Kristijan u elementu za kauč, on izvuče krevet samo na pola, uzme svoju omiljenu knjigu ili otkrije TV i spreman je da odmara.

On stalno otvara, zatvara, vuče i izvlači neke delove svog doma. Ali on baš to i voli: uvek se nešto menja.

"Ljudi me stalno pitaju kako uspevam da jedem toliko slatkiša, a ostanem fit. Ja živim u akcionom stanu", rekao je. "Ja konstantno pomeram stvari i trošim kalorije." Jedan od Kristijanovih prijatelja stan zove "Lego-stan", jer se sve nalazi jedno na drugom.

Ovo nije stan koji bi svako poželeo, ali posle lude noći u Barseloni, ovo je pravi raj u koji se vraćate. Sigurni smo da neke trikove možete da iskoristite i u vašem stanu.

(Hefty)