Foto: AP

Lepo je biti kralj

(VIDEO) ZNA SE KO JE GAZDA: Lebron Džejms glumio trenera u novom porazu Klivlenda

Najbolji košarkaš Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms preuzeo je ulogu trenera na meču protiv Hjustona u noćašnjem duelu NBA lige.

Košarka
> 16:44h

Džejms nije igrao zbog povrede, ali je ponovo pokazao da je on pravi gazda u Kavalirsima. Da podsetimo, Dejvid Blat je nedavno dobio otkaz zbog neslaganja sa prvom zvezdom tima, koja voli sve da kontroliše. Ekipu je preuzeo Tajron Lu, ali je očigledno da sve konce vuče Lebron Džejms.

Džejms je bio na klupi, a tokom meča je delio instrukcije saigračima i ponašao se kao trener, dok je Lu imao epizodnu ulogu. Veliki preokret napravio je Hjuston u Klivlendu, pošto je uspeo da nadoknadi 20 poena minusa i slavi 106:100. Kavalirsi bez Lebrona Džejmsa nisu isti tim, što se još jednom pokazalo jer su doživeli 13. poraz od ukupno 17 mečeva bez najboljeg košarkaša. Najzaslužniji za trijumf Hjustona bio je Džejms Harden sa 27 koševa, Majkl Bizli ubacio je 17, dok se kod domaćeg tima bolji od ostalih bio Kajri Irving sa 31. Košarkaši Golden Stejta pobedili su Vašington 102:94 i dodatno se približili najboljem skoru ikada na kraju regularnog dela sezone. Aktuelnom šampionu potrebno je šest trijumfa iz osam mečeva kako bi nadmašio Čikago Majkla Džordana iz 1996. godine. Voriorse je do 67. pobede u sezoni predvodio Stef Kari sa 26 poena, Klej Tompson dodao je 16, odličan je bio Drejmond Grin sa 15 poena, 16 skokova i devet asistencija, dok je kod Vašingtona najbolji bio Bredli Bil sa 17. U ostalim noćašnjim utakmicama postignuti su sledeći rezultati: Šarlot - Filadelfija 100:85, Čikago - Indijana 98:96, Orlando -– Bruklin 139:105 i Detroit –- Oklahoma 82:88.