Foto: Beta

Bez milosti

Glumci se sprdaju s Mikijem Manojlovićem! A je l‘ može jedan avion s mojim imenom?!

Tihomir Stanić u predstavi „Bajka o pozorištu“ ubacio rečenicu koje nema u originalnom tekstu: „A je l‘ može jedan avion s mojim imenom?“ i zasmejao i zbunio sve kolege na daskama.

Pop kultura
> 09:48h

Tihomir Stanić ubacio je u predstavu „Bajka o pozorištu“ (Zvezdara teatar) repliku Mikiju Krstoviću koje nema u originalnom tekstu Vladimira Đurđevića i tako prozvao kolegu Predraga Mikija Manojlovića. Izbiće s..nje zbog ovoga Stanić u predstavi igra upravnika pozorišta koji je, uzgred, i gej, a Miki Krstović političara koji vrbuje sve redom, pa i upravnika. Pred kraj predstave političar kaže da ako ga gejevi podrže u kampanji, ispuniće im sve zahteve. Ako treba, otvoriće im i lanac pozorišta! U tom momentu upravnik Stanić upada s replikom koja mu je te sekunde izletela: - A je l‘ može jedan avion s mojim imenom?! Publika nije odreagovala na ovo, nije odmah razumela štos, ali su se glumci na daskama ismejali (čega takođe nije bilo u tekstu) i nastavili dalje. Političar Miki Krstović nije stigao da mu replicira jer improvizacija nije bila ranije dogovorena. - To je bila sveža vest i tako se namestilo. Igram geja i vlasnika malog pozorišta koji se dodvorava vlastima da bi izvukao neku korist. Inače, ne volimo previše da improvizujemo i igramo dosta precizno. E, sad ima da izbije sranje zbog ove replike - našalio je Stanić za Kurir. Uzgred, glavni junak u komediji je lider jedne stranke koji dolazi iz unutrašnjosti. Zarad opstanka na vlasti odriče se svog kuma i od desničara i nacionaliste postaje liberal, a pobedu na izborima traži tako što podržava gej populaciju i kulturu u jednom malom pozorištu. Bilo nam je smešno U komediji igra ćerka Voje Brajovića, koja nam je potvrdila da je Miki Manojlović postao junak ovog komada. - Nama glumcima bilo je smešno više nego publici. Miki Krstović nije ni znao da će Tika to da kaže. Takve fore bolje su kad se uvežbaju, a tako je nastala u našoj drami i čuvena rečenica „pozorište na vodi“. Inače, mislim da je najbolji način da predstava živi da se aktuelizuje - kaže Iskra Brajović Babić. Do komentara Mikija Manojlovića nismo uspeli da dođemo jer se nije javljao na naše pozive do zaključenja broja.

Oprobana matrica KOJO ISMEVAO GAŠIĆA Nikola Kojo ubacio je u mjuzikl „Monti Pajton Spamalot“ modifikovanu verziju izjave Bratislava Gašića: „Što volim novinarke koje ovako lako kleknu“, zbog koje je bivši ministar odbrane i postao bivši. Glumac je u ulozi kralja Artura, prema tekstu, izgovorio: „Dođi, klekni!“, a onda je dodao: „O, što volim vitezove koji lako kleknu!“, što je sada postalo deo komada.