Foto: Ps Yt

U poslednji čas

SPREČENO KRVOPROLIĆE U PARIZU: Hrvatsko oružje pronađeno kod uhapšenog teroriste!

Francuski tužilac za borbu protiv terorizma izjavio je da je hapšenjem osumnjičenog Reda Kriketa pre nekoliko dana u posljednji čas sprečen teroristički napad u jednom od naselja Pariza

Hrvatska
> 12:18h

U prošli petak pariska policija uhapsila je 34-godišnju osobu u severnom pariskom predgrađu Argenteuil, a sinoć je francuski tužilac saopštio da je u kući u kojoj je boravio uhapšeni Kriket pretresom policija pronašla arsenal oružja.

Između ostalog materijal za izradu eksploziva, 1,3 kilograma industrijskog eksploziva, pet kalašnjikova, sedam pištolja, kanister suzavca, veliku količinu municije i jednu automatsku pušku proizvedenu u Hrvatskoj. Također je pronađen i eksploziv TATP, zaštitni znak Islamske države, i knjiga "Moderna laboratorija".

Foto printscreen Youtube

"U posljednji čas smo sprečili novi teroristički napad u Parizu, teroristi su bili spremni, ali smo im stali na put", izjavio je državni tužilac, ne navodećiu kom delu Pariza je napad bio planiran.

Uhapšeni je od ranije poznat policiji. Sud u Briselu mu je u julu prošle godine u odsustvu izrekao desetogodišnju zatvorsku kaznu zbog vrbovanja omladine za odlazak na ratište u Siriji. Povezuje se i sa terorističkim napadom u kojem je u novembru prošle godine u Parizu ubijeno 130 ljudi.

(euronews)