Foto: Aleksandar Jovanović

Najvažniji dan u pevačevom životu

VIDEO TOG DANA RODIO SE MOJ SIN KOSTA: Ovako je nastala jedna od najlepših pesama Željka Joksimovića

Željko Joksimović prošle godine je objavio svoj poslednji album, sa koga se izdvojila pesma "Nisam te zbog lepote voleo".

Pop kultura
> 00:00h

Željkovi fanovi prokomentarisali su da je to najlepša pesma koju je do sada snimio, a pevač je rešio da sa svima podeli kako je ona nastala.

"Tog dana se rodio moj sin Kosta. Jovana je već bila u bolnici, ja sam otišao do studija i čekao da me pozove. Stigao mi je mejl - pesma za Željka. Neki mladi dečko iz Makedonije. Već sa prvim taktovima sam znao da je to dobra pesma. Očarala me je melodija i atmosfera. Kad sam je poslušao, prvo sam pomislio: "Stadion". Ima tako himničan refren.

Tekst je pisala sestra kompozitora. Tako iskren i jednostavan. Zapravo sve što je jednostavno je i lepo. Osetio sam da nisu hteli da komplikuju, da je tekst u službi muzike. Demo je pevao jedan dečko iz Makedonije koji je toliko dobro otpevao da sam pomislio: "Zašto nije pevao on?". Godinu dana sam je aranžirao. Punih godinu dana. Sada u melodiji čujem toplinu, emociju, jednostavnost i beskonačnost koju sam želeo da postignem", napisao je Željku u postu koji je objavio na društvenoj mreži Fejsbuk.