Foto: Reuters

Madriđani slavili u Kataloniji

(VIDEO) RONALDO ŠOKIRAO NOU KAMP: Real posle preokreta sa igračem manje pobedio Barselonu

Fudbaleri Reala pobedili su Barselonu 2:1 (0:0) u derbi meču 31. kola španske Primere.

Fudbal
> 00:10h
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Barselona je povela u 58. minutu golom Pikea, a izjednačio je Benzema u 62. Pobedu Realu doneo je Ronaldo u 85. minutu. Real je meč završio sa igračem manje, pošto je u 83. minutu isključen Ramos.

Barselona je prva na tabeli sa 76 bodova, dok je Real treći sa 69. Barseloni je ovo prvi poraz posle 3. oktobra. Barselona je bolje ušla u meč, a prvu šansu imala je u 10. minutu. Nejmar je odlično proigrao Suareza, ali se Urugvajac propisno obrukao.

U 14. minutu ceo Nou Kamp je bio na nogama, pošto su navijači na stadionu Barselone aplauzima odali poštu Johanu Krojfu, koji je nedavno preminuo. On je inače nosio dres sa brojem 14. Mesi je 18. minutu pokušao iz slobodnog udarca, ali je bio neprecizan. Argentinac je u 24. minutu tražio penal, ali je sudija samo pokazao da se meč nastavi. Minut kasnije usledila je najveća šansa za Real. Ronaldo je odlično šutirao, a Bravo je bio siguran. Do kraja prvog poluvremena oba tima su pokušavala iz daljine da pogode gol protivnika, ali promene rezultata nije bilo. Barselona je bolje počela i drugo poluvreme, a povela je u 58. minutu. Pike je bio najviši u skoku posle kornera i lako je pogodio mrežu Reala.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo. Benzema je pogodio u 62. minutu za 1:1.

Real je postigao gol u 77. minutu preko Bejla, ali je on poništen zbog navodnog faula Velšanina nad Albom. Gosti su se bunili, ali sudija nije želeo da promeni svoju odluku.

U 83. minutu Ramos je isključen, pošto je dobio drugi žuti karton.
Pobedu Realu doneo je Ronaldo u 85. minutu. On je poslao loptu kroz noge golmanu Barselone Bravu na asistenciju Bejla.