Foto: Printscreen

Po selfijima im ni starlete nisu ravne

MAZNULI POSAO STARLETAMA: Političari se puće po internetu!

Visoki funkcioneri preplavili društvene mreže svojim autoportretima. Najluđe se zabavljaju socijalisti i demokrate

Politika
> 01:02h

Osmeh, ptičica, i popularni „selfi“ funkcionera SPS Milutina Mrkonjića i Branka Ružića već je na Tviteru! Ovo je uglavnom ustaljen način političara da prekrate vreme tokom predizborne kampanje, a ujedno odličan vid zabave i prilika da pokažu svojim simpatizerima gde su i šta rade.

Balža Božović i Bojan Pajtić

Po „pućenju“ u objektiv više im nisu ravne ni popularne starlete poput Stanije.

Mrkonjić i Ružić

Mrka i ekipa

Potpredsednik SPS Branko Ružić nedavno je na Tviteru okačio selfi s Milutinom Mrkonjićem i još dvojicom prijatelja u kolima, a naslov fotke je bio:
Marija Obradović i Aleksandra Đurović

„Mrka i ekipa stižu u ‚srpski Kumrovec‘“. Ni njihova stranačka koleginica Slavica Đukić Dejanović ne kaska za njima i voli da se slika, a među onima koji redovno okidaju selfije su i demokrate. U stopu ih prate i naprednjaci sa Aleksandrom Đurović na čelu, a na tu modu nisu imuni ni lider LDP Čedomir Jovanović, prvi čovek Levice Srbije Borislav Stefanović, ali i bivši socijalista, a sada član SNP Aleksandar Požgaj.

Slavica Đukić Dejanović

Zgražavanje psihologa

Psiholog Mirjana Vuksanović Cimeša kaže da političari taj vid zabave vide kao odličnu priliku da se približe biračima. - Protiv toga sam i zgražavam se na tu celu priču. Oni na taj način sigurno žele da kupe glasače i da im se dodvore pa postavljaju slike na svakom koraku, gde su, s kim su i šta rade. Iako je to sada u modi, ne vidim pozitivnu stranu svega toga. Verujem da im nedostaju ideje pa pribegavaju tim koracima, a ljudi, s druge strane, vole to da isprate - kaže ona.
Čedomir Jovanović

Šta je selfi POSTAO REČ GODINE Selfi (eng. selfie) jeste fotografija na kojoj je osoba fotografisala sebe ili sebe s drugim osobama držeći foto-aparat ili mobilni telefon. Iako je korišćena i ranije, reč je počela češće da se upotrebljava tokom 2013, kad ju je Oksfordski rečnik engleskog jezika proglasio za reč godine.