Foto: AP

Srbinu novac nije prioritet

(VIDEO) NOVAK PRESAVIO TABAK: Evo zašto je Đoković tužio vlasti Rio de Žaneira

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković izjavio je da je podneo tužbu protiv vlasti Rio de Žaneira zbog neisplaćenog honorara za egzibicioni meč protiv Gustava Kuertena.

Tenis
> 00:00h

Đokoviću je bilo obećano 1,1 milion dolara za duel za Kuertenom, koji je odigran u novembru 2012. Vlasti Rio de Žaneiru su isplatile Novaku 450.000 dolara, a ostale su mu dužne još 650.000.

Đoković će u avgustu braniti boje Srbije na OI u Rio de Žaneiru. "Ovo ne utiče na moj nastup u Riju na Olimpijskim igrama ili na bilo šta slično što ima veze sa Brazilom. Zaista sam uživao tokom mog boravka tamo. Igrao sam sa Gugom koji je jedan od mojih omiljenih igrača u teniskom svetu. Ovo što se desilo ne utiče na ono što sam doživeo u Riju. Naravno, to je pravni proces koji je još u toku i koji nije rešen, ali će naći način. Ja nisam čovek kome je novac prioritet, jer iz Brazila nosim dosta lepih iskustava", rekao je Đoković, koji je gradske vlasti Rio de Žaneiru tužio u februaru ove godine.
Gustavo Kuerten je istakao da je šokiran što organizatori nisu isplatili Đokoviću dogovorenu sumu. "To je nedostatak poštovanja prema Đokoviću. Ovo je užasno za našu zemlju. Vlada očigledno ne poštuje svoje obaveze", rekao je Kuerten.
Đoković je ovaj meč dobio 7:6, 7:5.