Foto: Marina Lopičić

Borba za bolje zdravlje nacije

POBEDI DIJABETES: Obeležava se Svetski dan zdravlja

Na štandovima posetioci su razgovarali sa zdravstvenim radnicima i predstavnicima udruženja, dobili stručni savet i odgovarajući materijal, a merili su i vrednosti šećera u krvi, krvnog pritiska...

Društvo
> 17:32h

BEOGRAD - Povodom Svetskog dana zdravlja, koji se ove godine obeležava se pod sloganom „Pobedi dijabetes“, juče su održane promotivne akcije u Studentskom gradu. Biće održane i u četvrtak ispred opštine Novi Beograd u intervalu od 10 do 13 časova, a osim Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, učesnici su Udruženje za borbu protiv dijabetesa Grada Beograda „Plavi krug“, Crveni krst Novi Beograd, Dom zdravlja Novi Beograd, Udruženje studenata medicine i Nacionalna asocijacija studenata farmacije.

Na štandovima posetioci su razgovarali sa zdravstvenim radnicima i predstavnicima udruženja, dobili stručni savet i odgovarajući materijal, a merili su i vrednosti šećera u krvi, krvnog pritiska, indeksa telesne mase i procenu rizika za pojavu dijabetesa tip 2. Katarina Ljubinković, iz patronažne službe DZ Novi Beograd, istakla je da je cilj manifestacije popularizacija zdravih stilova života među studentima.

(M. B.)