Foto: Facebook

Veliki talenat debituje

OLGA JE NOVA NADA SRBIJE: Upoznajte mladu teniserku koja menja Anu Ivanović u nacionalnom timu

Srpska teniserka Ana Ivanović odlučila je, nezadovoljna tretmanom u javnosti, da završi karijeru u FED kup reprezentaciji, a selektorka Tatjana Ječmenica, odlučila je da u tim Srbije umesto nje za duel sa Belgijom, koji će se 16. i 17. aprila u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", u okviru borbe za Svetsku grupu II, pozove Olgu Danilović.

Tenis
> 03:20h

Talentovana teniserka, koja ima samo 15 godina, našla se na spisku selektorke Tatjane Ječmenice za duel sa Belgijom, koji će se 16. i 17. aprila u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", održati u okviru borbe za Svetsku grupu II. Olga je inače, ćerka proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića i u 2015. godini se pohvalila i prvi trofejem na turniru na koji je otišla zajedno sa ocem.

Najbolja juniorka Srbije i jedna od najvećih mladih dana svetskog ženskog tenisa, trijumfovala je na turniru u Almereu u Holadniji gde je u finalu kao prvi nosilac savladala Belgijanku, drugog nosioca Laru Salden 6:4, 3:6, 6:3. Na istom turniru Olga je odigrala i finale dubla u paru sa Slovenkom Kristinom Novak.

"Izuzetno sam zadovoljna svim što sam učinila od početka septembra do sada. Veliki broj pobeda, mečeva, ali i poena koji mi donose plasman na juniorski gren slem u Melburnu, moj prvi Australian Open kome se jako radujem".

"Na turniru u Almereu sam bila sa tatom i ovo je naša prva zajednička ITF titula, meni posebno draga", kroz osmeh ispunjen srećom kazala je tada Olga.

Pred početak ovogodišnjeg Australijan opena mlada teniserka je trenirala i sa prvim igračem sveta Novakom Đokovićem.

"Novak je igrao tenis sa Olgom danas. Ona je jedna od najboljih juniorki", napisao je Beker ispod fotografije.

Obrazlažući odluku da umesto Ivanovićeve u drćavni tim pozove Danilovićevu, selektorka Tatjana Ječmenica je rekla:

"Olga je naša najbolja juniorka. Veoma je mlada i perspektivna teniserka i zaslužuje da se nađe u seniorskoj reprezentaciji, kako bi stekla neophodno iskustvo i kako bi se kalila za nastavak karijere. Nadam se da ću i u narednim susretima imati priliku da pozovem neke od mladih teniserki u tim", rekla je Ječmenica. Olga Danilović u karijeri ima 45 pobeda i 19 poraza u singlu i 31 trijumf i 16 poraza u deubl konkurenciji. A ove godine skor joj je 4:5, odnosno 7:4.