Foto: Printscreen Twitter

Otvoren novi hangar

VUČIĆ U OBILASKU VOJNOG AERODROMA BATAJNICA: Cilj da svakoga odvratimo od napada na našu zemlju

Odvraćanje bilo koga od napada na našu zemlju je zadatak Vojske Srbije, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posle otvaranja novog hangara i obilaska vojnog aerodroma u Batajnici.

Društvo
> 00:00h

Vučić je u izjavio novinarima rekao da će Srbija ojačati svoju avijaciju.

Dodao je da je na batajničkom aerodromu nalazi 12 od ukupno 14 "lasta" koje će u roku od nekoliko meseci biti u punoj upotrebi za osnovnu obuku pilota. Vučić je rekao da je Srbija mnogo radila na raketnim sistemima, na vođenim raketama, imajući u vidu činjenicu da pratimo šta se u regionu zbiva i kako se neke zemlje naoružvajaju.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Polako, ali sigurno ojačavamo ratno vazduhoplovstvo i protivazdušnu odbranu", rekao je predsednik vlade.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijer je ukazao na modernizaciju opreme, i istakao da se radi o naoružanju koje je proizvod „našeg znanja i pameti“.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Ponosan sam na našu vojsku, videli ste najmodernije puške, a sami ćemo proizvoditi u „Partizanu“ novu generaciju municije“", objasnio je on. „Ovo je primer našeg znanja, koliko imamo dobrih inženjera i koliko Srbija može da uradi sa manje novca nego što bi to uradile druge zemlje“, naglasio je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je najavio da će, u skladu sa mogućnostima u budžetu, biti unapređen deo lovačke avijacije, kako bi imali punu zaštitu našeg neba u svakom trenutku. Prema njegovim rečima, sasvim je sigurno da će se lovačka avijacija pojačati.