Foto: Youtube

OSVETA DŽIHADISTA ZA PALMIRU: Borci Islamske države bez milosti napadaju Asadovo uporište!

Militanti Islamske države sinoć su iznenada napali područja pod kontrolom Asadovog režima režima na samo 50-ak kilometara od glavnog sirijskog grada Damaska, prenosi Rojters. Izvori iz Sirije kažu da je to odgovor džihadista na izgubljene teritorije, pre sve grad Palmiru

Planeta
> 00:00h

Teroristička grupa objavila je da je napala elektranu Tišrin pedesetak kilometara severnoistočno od Damaska. Izvori iz sirijske vojske potvrdili su da se sinoć dogodio veliki napad, ali su i dodali da su svi teroristi ubijeni.

Proteklih mesec dana džihadisti gube teritoriju u svim delovima Sirije i očito se ne mire tako lako s tom činjenicom. Prošle sedmice Asadove snage uz pomoć ruskih aviona osvojili su strateški važan grad al-Karjatain koji se nalazi između Damaska i sveže oslobođene Palmire. Na samom severu zemlje ISIS je takođe u defanzivi, tamo ga konstantno napadaju Kurdi kojima pomažu i Amerikanci.

Međutim, i vladine snage nisu bez gubitaka. Sirijski opservatorijum za ljudska prava objavio je da su džihadisti pomoću auto bombi u vojnoj vazdušnoj luci Dumeir, udaljenoj svega 40 kilometara od Damaska, ubili 12 vojnika. Vrlo brzo nakon brutalnog napada sama Islamska država u saopštenju se pohvalila da je "izvršila napad na vladine snage koje su se kretale severno od vazdušne luke'

Sirijska vojska je na taj napad uzvratila vrlo brzo i bombama zasula područje oko Dumeira koje kontrolišu pobunjenici bliski ISIS.

"Ubili su devet civila i oko 15 militanata, ali i pet osoba za koje sumnjaju da su 'podmetnuli' auto bombe ", objavili su ativisti.

(Jutarnji)