Foto: Aleksandar Jovanović Cile I Printscreen FB

Istraga

OTAC NEBOJŠE ROJKA: Moj sin je sitan lopov, ali ako je ubio Jelenu, lično ću mu presuditi

BEOGRAD - Dok su se od Jelene Krsmanović na groblju Zbeg u Borči opraštali njena rodbina i prijatelji, policija je u naselju Crvenka pretresla više kuća i privela Igora Rojka (33), koji živi nedaleko od mesta gde je Jelena nestala.

Crna Hronika
> 08:58h

Nekoliko sati kasnije Igor je pušten, ali se do zaključenja ovog izdanja lista za njegovim mlađim bratom Nebojšom, zvanim Vihor, i dalje traga. Igor nije osumnjičen već je ispitan u svojstvu građanina, kažu u policiji.

Otac uhapšenog Franc Rojko za Kurir je rekao:

- Bila je policija s nekoliko kola. Dvadesetak policajaca i inspektora pretražili su celu kuću, garažu i pomoćne zgrade, a kad su završili s tim, priveli su mog sina. Imam još jednog sina, mlađeg, i njega su tražili, ali on je jutros otišao od kuće i ne znam gde je.

Rojko kaže da zna šta se dogodilo pevačici „Granda“, ali da ne veruje da je njegov sin monstrum koji ju je ubio.

- Moj sin je sitan lopov. Veći deo svog života proveo je u zatvoru. Ne verujem da je on povezan sa ubistvom, ali ako je on to uradio, lično ću mu presuditi - kaže.

U dvorištu Rojka su kuća i garaža, a iza garaže je mostić preko kanala koji vodi na nasip po kojem je Jelena trčala. Taj mostić je od mesta zločina udaljen nepun kilometar.