Foto: Fonet Bozidar Petrovic

Porodica još spavala kada su upali i pretresli kuću

RADIKAL UHAPŠEN NA KOSOVU PA PUŠTEN: Zvonka Mihajlovića odveli bez naloga, prepali mu ženu i decu

Posle puštanja, Mihajlović je na Fejsbuku kratko naveo: „Oslobođen sam. Borba se nastavlja“

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Funkcioner SRS i kandidat te stranke za poslanika Zvonko Mihajlović uhapšen je u subotu ujutro u Štrpcu i istog dana pušten na slobodu.

Mihajlovića su priveli pripadnici kosovske policije i odveli ga u Uroševac na saslušanje. Posle puštanja, Mihajlović je na Fejsbuku kratko naveo: „Oslobođen sam. Borba se nastavlja“. Lider SRS Vojislav Šešelj je nakon Mihajlovićevog hapšenja sazvao vanrednu konferenciju za novinare, na kojoj je pozvao Vladu Srbije da hitno zatraži da se zatočeni radikal pusti na slobodu ili da primeni mere odmazde prema kosovskim političarima.

- Više od 20 pripadnika policije albanskih separatističkih i terorističkih vlasti upalo je bez upozorenja u Mihajlovićevu kuću. Izvršili su premetačinu, a njega su odveli u Uroševac - kazao je Šešelj.

Đurić osudio hapšenje Mihajlovića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio hapšenje bivšeg predsednika opštine Štrpce i kandidata Srpske radikalne stranke za narodnog poslanika Zvonka Mihajlovića i zatražio njegovo hitno oslobađanje. Ovo hapšenje je brutalni pritisak na Srbe i remećenje predizbornih aktivnosti, upozorio je Đurić.

"Ukoliko Priština misli da će na ovaj način uneti seme razdora u srpski narod na Kosovu i Metohiji - grdno se vara. Srbi u našoj južnoj pokrajini i Vlada Srbije snažno će stati u odbranu svakog Srbina izloženog nasilju, bez obzira na to kojoj stranci on pripadao", upozorio je Djurić u izjavi Tanjugu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju istakao je da ce o ovom brutalnom napadu na izborni proces u Republici Srbiji obavestiti Evoprsku uniju i OEBS.