Foto: Nebojša Mandić

Gosti iznenađenja na skupu socijalista i JS

SLOBODANOV UNUK: Marko Milošević (17) na konvenciji SPS

Unuk Slobodana Miloševića s majkom došao na miting, a Ivica Dačić ih tokom govora posebno pozdravio i poručio da je njegova stranka jedina prava levica u Srbiji

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Koalicija socijalista i JS juče je održala miting u Kombank areni u Beogradu, a gost na ovom skupu bio je i Marko Milošević (17), unuk prvog predsednika SPS Slobodana Miloševića, kao i njegova majka Milica Gajić. Miloševiću junioru, nekad poznatom kao „mali Marko“, ovo je bilo prvo pojavljivanje na stranačkom skupu SPS, a lider ove partije se njemu i njegovoj majci posebno obratio tokom govora. - Ustanite da vas vide i pozdrave - obratio se Dačić učesnicima konvencije, kojih je bilo više od 20.000. Dačić je nakon skupa objasnio da prisustvo Miloševićeve snaje i unuka nema veze s povratkom SPS na politiku devedesetih. - Ja sam ih pozvao i oni su došli. Marko je Miloševićev unuk i postoji poštovanje prema njima - rekao je kratko za Kurir. Inače, Dačić je na početku obraćanja poručio da levicu u Srbiji predstavlja isključivo njegova partija. - Danas mi dajemo dokaz da levica u Srbiji jesu socijalisti, samo socijalisti, i da nema nikog drugog na toj levoj strani. Kakav Pajtić, Čeda, Čanak, Borko Stefanović, kakva su oni levica - zapitao je Dačić.

Ne priznaje Čedu, Borka i Tadića... Ivica Dačić

On je rekao da je SPS ponosan svoju prošlost. - Uvek smo bili tu za Srbiju i nijedan socijalista nikad nije izdao svoju zemlju. Donosili smo pogrešne odluke, ali nikad nismo prodavali fabrike, ostavljali radnike na ulici, nismo otimali i pljačkali, za razliku od onih koji su došli na vlast 5. oktobra - istakao je šef socijalista. Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma se tokom govora našalio na Dačićev račun. - Dačićev sin Luka. Njega ću ja da učlanim u JS - rekao je on. Na skupu su još govorili potpredsednik SPS Aleksandar Antić, predsednik SPS RS Petar Đokić i predsednik SNP Crne Gore Srđan Milić. Konvenciji su prisustvovali vodeći funkcioneri SPS Branko Ružić, Žarko Obradović, Slavica Đukić Dejanović, Dijana Vukomanović, kao i advokat Toma Fila.

Prati trendove SELFI PRE GOVORA Pre nego što se obratio simpatizerima, Dačić je najpre mobilnim telefonom napravio selfi sa prisutnima. - Pre nego što nešto kažem, želim da napravim jedan selfi sa 25.000 ljudi u Kombank areni - rekao je Dačić, dok je njegov sin Luka fotografisao dešavanja na bini.

Druže Tito... RUŽIĆ S PIONIRKOM Funkcioner SPS Branko Ružić je na svoj nalog na Tviteru postavio zajedničku fotografiju s devojčicom koja je obučena kao nekadašnji pioniri, a inače je ćerka njegovog stranačkog kolege Dejana Radenkovića.