Predjelo

Pogačice sa kajmakom

Ne preterujte kada pogačice budete posipali krupnom morskom solju

Recept dana
> 00:00h

Sastojci: - 600 g mekog brašna - 1 kesica (7 g) suvog kvasca - 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli - 150 g kajmaka - 150 g maslaca - 3 dl mlakog mleka - 1 jaje (belance) - za posipanje: susam, kim, krupna morska so Priprema: U posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so. Dodati kajmak, maslac i mleko, pa zamesiti srednje mekano testo. Razviti ga na debljinu od oko 1 cm, pa čašom vaditi pogačice i ređati ih u podmazan pleh (ostatak testa koji je preostao od vađenja pogačica premesiti, ponovo razviti testo i ponovo vaditi pogačice). Ostavite ih da se kratko odmaraju, dok se rerna ne zagreje. Pre pečenja ih blago premazati umućenim belancetom, malo posoliti krupom morskom solju i posuti susamom ili kimom (po želji). Ovako pripremljene pogačice peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.