Foto: AP

Portugalac odveo Real u polufinale LŠ

(VIDEO) SKROMNI RONALDO POSLE HET-TRIKA: Nisam bio tako loš, ali mogu bolje

Fudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo rekao je da, uprkos stalnim kritikama, brojke i golovi govore o njegovom učinku ove sezone.

Fudbal
> 15:48h

Ronaldo je postigao "het-trik" protiv Volfsburga (3:0) u revanšu četvrtfinala Lige šampiona i doneo madridskom Realu šesti plasman u polufinale.

"Ekipa je odigrala sjajno. Navijači su takođe bili odlični, a na najvišem nivou su odradili svoj deo. Bila je to savršena noć. Uvek želim da pomognem svojim asistencijama i golovima, koji su u mojoj DNK. Svi znaju koliko volim da postižem golove, ali je najvažnije da je ekipa bila sjajna. Pobedu posvećujem svim navijačima", rekao je Ronaldo i nastavio: "Odigrao sam jednu od najboljih utakmica, ali ne i najbolju. Za moju očajnu sezonu nisam bio toliko loš, kao što se pričalo ranije. Dobijam mnogo kritika, priznajem da na početku sezone nisam bio na svom nivou, imao sam problem sa povredom, ali ne želim da tražim opravdanje. Dokazao sam da sam se vratio i brojke to potvrđuju. Srećan sam, ali želim da budem još bolji do kraja sezone".
On je rekao da bi želeo da u polufinalu LŠ igra protiv Benfike. "Želim da portugalski klub prođe dalje i da igram u svojoj zemlji. Kada na kraju ostanu četiri tima, svaki od njih može da osvoji LŠ. U Primeri smo imali manjak od 12 bodova, a sada smo samo na četiri. Sve je moguće", istakao je Ronaldo. Portugalac je ove sezone postigao 16 golova u LŠ. On sada juri rekord od 17 golova, koje je postigao u sezoni 2013/2014.
Fudbaler Reala je u poslednjih šest sezone postigao najmanje 45 golova u svim takmičenjima. On je ove sezone postigao 46 golova na 42 utakmice.