Foto: Printskrin

Burno u Humskoj

KURIR SAZNAJE RAT SE NASTAVLJA: Ostoja Mijailović izbačen iz Partizana

Član Upravnog odbora Partizana u ostavci, Ostoja Mijailović, koji je javno podržao opoziciju i svrstao se na stranu Nenada Bjekovića, izbačen je iz članstva u Fudbalskom klubu Partizan, budući da je u Izvršni odbor Zajednice klubova Superlige ušao kao predstavnik Borca iz Čačka.

Fudbal
> 00:00h

Ovu odluku donela je Disciplinska komisija kluba iz Humske, koja je postupala po prijavi predsednika Sportskog društva Partizan Milorada Vučelića.

- Nadzorni odbor je danas dobio odluku Disciplinske komisije da se iz članstva isključuje Ostoja Mijailović zbog kršenja klupskog statuta i njemu automatski prestaje mandat u Skupštini. On je u Izvršni odbor zajednice klubova Superlige izabran kao predstavnik FK Borac iz Čačka, što je protivno članovima 27. i 57. Statuta FK Partizan - objašnjava predsednik NO Vladimir Vuletić i pojašnjava:

- U članu 27. jasno stoji da "Član ograna Kluba može biti samo lice koje ima svojstvo člana Kluba u skladu sa ovim Statutom, koje ima najmanje 18 godina, Klubu pripada najmanje 6 meseci i koje nije član organa niti aktivno angažovan u konkurentskom fudbalskom klubu". Kako je FK Borac član Superlige u pitanju je konkurentski fudbalski klub. Uz to, u članu 56. stav 3. jasno stoji da "Predsednik i članovi organa Kluba, Generalni direktor i zaposleni ne mogu direktno ili indirektno biti angažovani u konkurentskoj organizaciji u fudbalu". Kako je gospodin Mijailović član UO u ostavci, on je prekršio i ovaj član.

Ostoja Mijailović, Foto: Printskrin

Ostoja Mijailović ne negira da je u IO Zajednice izabran kao delegat Borca, ali tvrdi da u tome nema ničega spornog.

- Nisam član uprave Borca, već samo skupštine i tu ne vidim sukob interesa. Pa i Dragoljub Vukadinović svojevremeno je bio član UO Partizana i Metalca. Očigledno je da moje klupske kolege na sve načine pokušavaju da oslabe kapacitet Nenada Bjekovića, pa posle neuspelog pokušaja falsifikata mog ovlašćenja, sad probaju s ovim, jer su u panici. Međutim, niti su oni postavljali članove Skupštine, niti će nas oni razrešavati i šta god oni da urade, ja ću se žaliti i 27. aprila ćemo izabrati Nenada Bjekovića za predsednika - kaže za Kurir Mijailović.