Foto: Printskrin

Mamba out

(VIDEO) LEGENDA OTIŠLA U PENZIJU: Čudesni Brajant postigao 60 poena na oproštaju

Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant odigrao je poslednji meč u karijeri i to protiv Jute.

Košarka
> 15:04h

Lejkersi su pobedili 101:96, a Brajant je postigao 60 poena i imao četiri skoka i četiri asistencije. Brajanta je noćas njegov Stejpl centar ispratio onako kako i dolikuje pravoj sportskoj legendi. Pre početka utakmice na parketu se pojavila još jedna legenda Lejkersa i NBA - Medžik Džonson. "Kobi je najveća zvezda koju je ovaj grad imao u poslednjih 20 godina", rekao je Džonson, dok je cela hala bila na nogama. Potom su se ređale poruke Stefona Karija, Dvejna Vejda, Dirka Novickog, Pau Gasola, Karmela Entonija, Šakila O'Nila... U poraženoj ekipi najbolji je bio Lajles sa 18 poena.

LA Lejkersi su regularni deo sezone završili sa samo 17 pobeda i čak 65 poraza.
"Ovo je ludo, ne mogu da verujem da je prošlo 20 godina. Neverovatno je biti ovde sa vama i sa saigračima... Bilo je uspona i padova na ovom našem putovanju, ali najvažnije jeste da smo kroz sve ostali zajedno", rekao je Brajant navijačima po završetku meča i nastavio: "Bio sam najzagriženiji navijač Lejkersa odmalena, znao sam sve o svakom igraču koji je igrao ovde. Najponosniji sam na godine u kojima smo posustajali jer ipak nikada nismo odustali. Sve što mogu da kažem jeste: Hvala za podršku, motivaciju i inspiraciju. Hvala vam iz dubine duše, volim vas mnogo, volim vas mnogo".
"Mamba Out", rekao je na kraju Brajant. Najbolji strelac i najtrofejniji igrač u istoriji drugog najuspešnijeg tima NBA lige, karijeru je završio sa pet NBA titula, više od 30.000 poena, preko 6.000 asistencija, dva MVP priznanja, 18 poziva na Ol Star, dve medalje sa reprezentacijom SAD na Olimpijskim igrama...