Kao na seoskom igralištu

Partizan nema novca za novu travu

Još letos najavljena zamena busena u Humskoj, ali od toga nema ništa. Rekonstrukcija košta 120.000 evra

Fudbal
> 10:04h

Najlakše je obećati! Stanje travnate podloge na stadionu Partizana prošlog leta bilo je na nivou seoskog kluba, zbog čega je za ovu godinu najavljena kompletna promena busena u Humskoj, ali direktor stadiona Aleksandar Stepanović sada tvrdi da se to neće dogoditi.

- Trava se menja na svake četiri godine, a mi smo poslednji put to učinili pre osam sezona. Stvar je u tome što se koren trave prilikom velikih vrućina sprži, a na delu terena kod istočne konstrukcije ne pada senka krovne konstrukcije i trava se „ukuvala“. Nama treba nova podloga i automatski sistem za zalivanje, što košta oko 120.000 evra - rekao je u avgustu 2011. direktor stadiona u Humskoj Aleksandar Stepanović.

Međutim, devet meseci kasnije, u trenutku kad su računi crno-belih blokirani a zaposleni ne primaju redovno plate, Stepanović tvrdi da temeljni radovi nisu neophodni.

- Zasad nije planirana rekonstrukcija travnate podloge. Mi smo već zamenili jednu trećinu busena, a po završetku sezone zamenićemo još toliko. Pre 15 dana posetio nas je predstavnik UEFA i rekao da je stanje terena odlično - poručio je Stepanović preko klupskog portparola Nenada Danilovića.

Danas u Kragujevcu

Fudbaleri Partizana danas (17.00) gostuju ekipi Radničkog u Kragujevcu.

- Tražiću od igrača da uživaju na terenu i igraju na pobedu - kratko je poručio Avram Grant.

Inače, svi računi Fudbalskog kluba Partizan i juče su bili blokirani, pa su zaposlenima u klubu plate uplaćivane preko računa Sportskog društva.