Foto: Printsceen

Zlatko Nikolić o motivima zločina i potrazi za dokazima

KRIMINOLOG: JELENIN UBICA BIĆE UHVAĆEN USKORO Reč je o psihopati natprosečne inteligencije!

BEOGRAD - Nijedan ubica, bilo da je reč o psihopati, ili profesionalcu, ne može da sakrije sve tragove zločina. Ubistvo Jelene Marjanović je vešto isplanirano, objašnjava kriminolog Zlatko Nikolić.

Crna Hronika
> 00:00h

Nikolić dodaje da je razlog tome to što je u pitanju psihopatska struktura ubice.

"On je sigurno od prosečne do natprosečne inteligencije, s obzirom da je ubistvo očigledno vrlo pažljivo isplanirano. Ipak, naša policija neće odustati, jer posedujemo vrlo upornu kategoriju inspektora. Nesrećne žene više nema, pa ništa ne menja to da li će ubica biti uhvaćen danas ili sutra, ali će se to svakako dogoditi uskoro – bolje je da istraga potraje, nego da bude optužen neko ko je nevin", napominje Nikolić.

Nikolić dodaje da ovo ubistvo ipak više “liči” na nekoga iz Jeleninog okruženja.

"Videćemo da li je ubica imao pomagača, za šta, trenutno, ima indicija. Takođe je vrlo verovatno da je Jelena ubijena na nekom drugom mestu, a onda bačena u kanal, jer koliko god ubica bio inteligentan ili perfekcionista, nikada ne bi mogao da spreči da na mestu ubistva ne ostane ama baš nikakav trag. Mesto ubistva uglavnom podrazumeva borbu sa žrtvom, a u toj situaciji niko ne može da kontroliše gde i kakvi tragovi ostaju, pa ni da ih uništi naknadno", objašnjava Nikolić.

Foto: Nebojša Mandić

Inače, prodica Marjanović danas oko 12 časova napustila je porodičnu kuću u Borči. Zoran, njegov sin Uroš, ćerka Jana i otac Vladimir zajedno su izašli i seli u kola. Potom su se odvezli u nepoznatom pravcu.

Oni nisu bili raspoloženi za razgovor sa znatiželjnim novinarima, već su se bez reči odvezli kolima. Policiji je prijavljen pronalazak ličnih stvari nepoznate osobe na kanalu u Borči.

Foto: Jelena Rafailović

U blizini mesta na kojem je pronađena sportska torbica poslednji put je viđena živa pevačica Jelena Krsmanović Marjanović.

(EPK/Telegraf)