Foto: Fonet/Darko Cvetanović

Pomen slavnom glumcu

PATNJA: Prijatelji i dalje plaču za Draganom Nikolićem

Neutešna Milena Dravić juče je suprugu dala četrdesetodnevni pomen na Novom groblju u prisustvu kolega, koje glumca nisu zaboravile

Pop kultura
> 00:00h

Najvoljenijem glumcu s prostora bivše Jugoslavije Draganu Gagi Nikoliću (1943-2016) juče je održan četrdesetodnevni pomen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Njegova neutešna supruga Milena Dravić još jednom je odala počast čoveku uz kog je bila do poslednjeg dana njegovog života. Njoj Dragan iz dana u dan sve više nedostaje. Uz nju su na groblju bili brojni prijatelji, kolege i poznanici.

Na tužni skup prvo je došlo nekoliko građana, koji nisu krili suze zbog odlaska velikog umetnika, a potom je stigla i Dravićeva u crnini. Ona je prvo položila cveće na grob, zatim se pozdravila s prisutnima, zahvalila im što su došli i podelila sveće. Nijednog trenutka nije skinula naočare, čak ni kad je zašlo sunce i počeo da duva vetar. Stajala je i posmatrala grob.

Dugogodišnji prijatelji... Branko Cvejić, Vojislav Brajović i Dragan Bjelogrlić

Omiljeni kolega

S obzirom na to da je Gaga bio omiljen među kolegama, na njegov četrdesetodnevni pomen došlo je mnogo glumaca. Pored njegove večne kuće zaplakali su Dragan Bjelogrlić, Voja Brajović, Milica Mihajlović, Branimir Brstina, Svetozar Cvetković, Dejan Lutkić, Branko Cvejić, Beba Popović i mnogi drugi. Pokušali smo da dobijemo izjavu od Milene, ali ona nije bila spremna da priča za medije. Kuma Seka u Americi Inače, kuma Milene Dravić i Dragana Nikolića Seka Sabljić bila je sprečena da dođe na pomen zbog poslovnih obaveza u Americi. Glumica je nedavno otputovala preko okeana na turneju predstave u kojoj igra. Njoj je teško palo što juče nije mogla da bude uz svoju kumu, ali kontaktirale su putem poruka. Kako saznajemo, Nikolićev grob svakodnevno obilaze poštovaoci njegovog lika i dela, donose cveće i pale sveće za pokoj njegove duše. Dragan Nikolić preminuo je 11. marta u 72. godini na VMA.
Podrška udovici... Dejan Lutkić, Milena Dravić i Radmilo Armenulić