Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada sa mališanima

VUČEVIĆ U ŠANGAJU I BEGEČU: Oprema za vrtić i male fudbalere

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je posetio novosadsko naselje "Šangaj" gde je uručio opremu za lokalni dečji vrtić.

Srbija
> 05:44h

Vučević je prilikom obilaska vrtića rekao da su za nabavku opreme za vrtić najzaslužniji žitelji tog naselja koji su se udružili, izdvojili svoja sredstva i preko Udruženja građana "Srećni ljudi" finansirali nabavku opreme.

"To je lep primer kako građani sami mogu, ne čekajući ni na koga da reše neke probleme i učine kvalitetniji život zajednice i pomognu razvoju svog naselja", rekao je Vučević novinarima.On je kazao da je upravo ravnomeran razvoj svih delova Novog Sada, bez obzira da li se radi o gradskim ili prigradskim naseljima politika koju sprovodi gradska administracija i od koje, kako je naglasio, neće odustati."Žitelji naselja 'Šangaj' su potvrdili da ujedinjeni možemo sve", istakao je Vučević.

Dečjem vrtiću u "Šangaju" uručeni su dušeci za dečje ležajeve, televizor i muzička linija.

Vučević je danas obišao i Begeč, mesto nadomak Novog Sada gde je podmladku lokalnog Fudbalskog kluba Bačka uručio dresove i lopte.Vučević je rekao novinarima da je aktuelna gradska administracija u protekle tri i po godine u kapitalne investicije u Begeču uložila više od 50 miliona dinara.

"Posebno sam zadovoljan šta smo u ovoj mesnoj zajednici uradili na polju putne infrastrukture, gde smo izgradili put do postrojenja jednog od najvećih proizvođača šargarepe u regionu Janka Medveđa, a kružni tok koji smo sagradili u centralnom delu naselja značajno je doprineo regulisanju saobraćaja kroz Begeč", rekao je Vučević.

On je u Begeču sa saradnicima obišao i lokalnu osnovnu školu, odnosno dnevni boravak u toj školi, kao i pomenuta postrojenja za preradu šargarepe.Vlasnik tih postrojenja Janko Medveđ obavestio je gradonačelnika da je prošle na strana tržišta izvezao 400 šlepera šargarepe.